Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

28 Sep. 2020 / 12:15

Creşte numărul cazurilor de COVID-19 în şcoli şi grădiniţe

În grădiniţele şi şcolile din capitală, de la redeschiderea acestora au fost înregistrate 380 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 166 se referă la copii, iar 214 cazuri au fost depistate în rândul angajaţilor. Despre aceasta a anunţat astăzi şefa Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul şedinţei săptămânale a Primăriei Chişinău, relatează Moldova 1.

Şefa de direcţie s-a referit şi la capacitatea de internare a persoanelor infectate în spitalele din capitală. Potrivit unei hotărâri de Guvern, din 1 octombrie, Centrul COVID Chişinău de la Moldexpo trece în gestiunea Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

„Situaţia epidemiologică este îngrijorătoare, numărul de cazuri de îmbolnăvire este în continuă creştere. Conform datelor, la nivel municipal avem 21.940 de cazuri. Din păcate, sunt şi multe decese, multe persoane se adresează la medic tardiv, în stare gravă. Nu excludem şi bolile concomitente. Internate total la ziua de azi avem 712 persoane, în stare gravă - 208 pacienţi, 14 pacienţi intubaţi, care sunt în stare extrem de gravă. Observăm tendinţa de creştere a îmbolnăvirilor la copii, ca urmare a începerii noului an de studii. Informez că instituţiile municipale sunt pregătite cu echipamente, sunt medicamente pentru tratamentul tuturor pacienţilor”, a declarat Tatiana Bucearschi.

Viceprimarul Angela Cutasevici a raportat că alimentaţia cu masă caldă în şcolile din Chişinău are loc în 103 instituţii, iar în 26 este oferită hrană la pachet în sălile de clasă.

Comentarii