Ştiri

Sursa imaginii: unian.net

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

12 Iul. 2019 / 17:15

Intoxicaţie în masă la o tabără din Ucraina ce aparţine Universităţii de Medicină din Moldova: 46 de copii spitalizaţi

Intoxicaţia în masă a fost înregistrată în noaptea din 11 spre 12 iulie în tabăra sportivă de reabilitare „Medic – 2” din orăşelul Sergheevka , raionul Belgorod-Dnestrovsky. 46 de copii au fost internaţi în spital, titrează presa ucraineană.

Potrivit rbc.ua, 32 de copii au fost internaţi în spitalul orăşenesc din Belgorod-Dnestrovskii, alţii 14 în secţia de boli infecţioase, fiind diagnosticaţi cu gastroenterocolită acută.

Tabăra este monitorizată de echipe de medici de la urgenţă. Specialiştii efectuează investigaţii epidemiologice de prelevare a probelor.

„Sunt întreprinse măsurile necesare pentru stabilirea cauzei intoxicaţiei. Starea de sănătate a copiilor poate fi calificată de gravitate medie. Copiilor le este administrat un tratament corespunzător. Spitalul dispune de preparatele medicale necesare”, a declarat Svetlana Şatalova, şefa Administraţiei Regionale din Odesa.

În tabăra universităţii de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” se află 226 de copii cu vârstele cuprinse între 7 şi 14 ani.

Comentarii