Ştiri

Sursa imaginii: facebook// INSP

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

01 Aug. 2020 / 13:48

Mai mulţi şoferi, sancţionaţi în urma verificărilor efectuate de ofiţerii INSP

Ofiţerii Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP) al IGP au desfăşurat noaptea trecută acţiuni de depistare a şoferilor care au încălcat Regulamentul circulaţiei rutiere şi s-au eschivat de la răspunderea contravenţională.

Astfel, au fost instituite filtre rutiere în cadrul cărora au fost verificate circa 300 de autovehicule, iar pentru încălcările constatate, poliţiştii INSP au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale şi peste 200 de puncte de penalizare.

Din numărul total de încălcări documentate s-a stabilit că: 35 de şoferi au depăşit limita de viteză admisă; şase conducători auto exploatau vehiculele cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie; cinci au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor; doi cetăţeni se aflau la volanul maşinii fără a deţine permis de conducere, iar trei nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră.

Alţii 75 de conducători auto au fost depistaţi de inspectorii de patrulare cu abateri de la Regulamentul circulaţiei rutiere înregistrate de camerele video. Toţi au primit citaţii de prezentare la Secţia monitorizare şi documentare a traficului rutier (SMDTR) pentru înlăturarea încălcărilor comise.

Comentarii