Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

09 Dec. 2019 / 17:08

Cei mai buni judocani din ţară şi-au demonstrat măiestria la Campionatul Republicii Moldova de Judo

Cei mai buni judocani din ţară şi-au demonstrat măiestria la Campionatul Moldovei pentru seniori. La turneu s-au adunat peste 200 de tineri sportivi. Cei care s-au ales cu medalii vor putea să ne reprezinte şi la competiţiile internaţionale, iar invitatul de onoare a fost primul-ministrul Ion Chicu, relatează Mesager.

Printre cei care au ieşit pe tatami a fost Dorin Goţonoagă, care a devenit campion la categoria 90 de kilograme. Sportivul nu a avut emoţii mari, chiar dacă a avut un adversar destul de puternic în primul tur. Campionatul naţional a fost un test pentru el, deoarece în timpul apropiat va merge la câteva turnee internaţionale.

La ediţia din acest an, nici fetele nu au rămas în urmă. Pe tatami a ieşit şi Paulina Eşanu din Călăraşi, care s-a impus la categoria de greutate până la 57 de kg. 

Invitatul de onoare a fost premierul Ion Chicu, care a admirat cele mai spectaculoase procedee. Unul dintre ele a fost reuşit de Nicon Zaboroşciuc, categoria 81 de kg.

Preşedintele federaţiei de profil se gândeşte la viitor. Andrei Golban a dezvăluit cum l-a convins pe şeful Executivului să vină la competiţie, dar a vorbit şi despre Arena Chişinău, edificiu care urmează să fie dat în folosinţă în aprilie 2020.

Victor Sterpu şi Denis Vieru nu au putut participa la ediţia din acest an. Vieru va lupta în câteva zile în China, fiind în pregătiri avansate. Medaliaţii vor putea face parte din lotul naţional al Republicii Moldova la competiţiile de pe arenele internaţionale.

Comentarii