Ştiri

Sursa imaginii: europalibera.org

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

09 Dec. 2019 / 15:40

Rusia, exclusă de la Jocurile Olimpice timp de patru ani

O nouă lovitură pentru sportivii ruşi din partea Agenţiei Mondiale Antidoping. Forul de specialitate internaţional a decis să excludă Rusia de la Jocurile Olimpice timp de patru ani, pentru a sancţiona astfel falsificarea datelor controalelor efectuate de laboratorul de la Moscova, relatează Mesager.

În urma acestei decizii, Rusia nu va putea fi prezentă cu delegaţii proprii la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2020, şi nici la Olimpiada de iarnă de la Beijing din 2022.

Comisia de revizuire a conformităţii a recomandat, între altele, excluderea drapelului Rusiei de la Jocurile Olimpice şi de la toate Campionatele Mondiale timp de patru ani, cu posibilitatea prezenţei sportivilor ruşi la aceste competiţii sub drapel neutru.

Potrivit raportului, Rusia ar fi înlăturat sute de rezultate suspectate ale testelor antidoping din fişierele sale trimise transmise Agenţiei Mondiale Antidoping la începutul anului, transmiterea acestor date fiind o condiţie necesară pentru ridicarea sancţiunilor anterioare împotriva Agenţiei ruse Antidoping (aflată în centrul unui sistem instituţionalizat de dopaj între 2011 şi 2015.

Rusia a fost deja exclusă de la Olimpiadele care au avut loc la Rio (2016) şi PyeongChang (2018), din cauza acestui scandal de dopaj declanşat în urmă cu patru ani. Decizia adoptată astăzi de Agenţia Mondială Antidoping va putea fi însă contestată într-un termen de 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, de către Agenţia rusă Antidoping sau Comitetul Olimpic Rus, precum şi de orice federaţie internaţională vizată de această hotărâre.

Comentarii