Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Frisk Cristian

Ştiri / Sport

18 Iul. 2019 / 07:41

Turul Franţei aproape de a ajunge în Pirinei

Ciclistul australian Caleb Ewan (Lotto Soudal) a câştigat la sprint etapa a 11-a competiţiei cicliste Turul Franţei, Albi - Toulouse, 167 km. Francezul Julien Alaphilippe păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general, cu o zi înaintea primei etape din Munţii Pirinei. 

Ewan şi-a luat revanşa în mod identic asupra olandezului Dylan Groenewgen (Jumbo Visma) pentru înfrângerea din etapa a şaptea, depăşindu-l pe linia de sosire cu doar câţiva centimetri, deşi adversarul său fusese pilotat perfect până la 200 de metri de colegul său de echipă Wout Van Aert. 

În vârstă de 25 de ani, australianul şi-a făcut debutul anul acesta în Turul Franţei şi cu această victorie îşi completează palmaresul de victorii de etapă în marile tururi, el având deja trei în Turul Italiei şi una în Turul Spaniei.

În clasamentul general nicio schimbare în frunte: continuă să conducă francezul Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step), urmat la 1'12" de galezul Geraint Thomas (Ineos), la 1'16" de columbianul Egan Bernal (Ineos), la 1'27" de olandezul Steven Kruijswijk (Jumbo Wisma) şi la 1'45" de elveţianul Emanuel Buchmann (Bora Hansgrohe). 

Slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe) este în continuare lider în clasamentul sprinterilor, Tim Wellens (Lotto Soudal) este liderul căţărătorilor, iar Bernal poartă tricoul alb al celui mai bine clasat tânăr sub 25 de ani.

Joi se desfăşoară etapa a 12-a, Toulouse - Bagneres de Bigorre, 209,5 km, care include primele mari ascensiuni din Pirinei, Col de Peyresourde (1569 m) şi Hourquette d'Ancizan (1564 m), dar cu ultimii 30 km în coborâre, ceea ce va limita probabil diferenţele de timp la sosire. 

Comentarii