НОВОСТИ

источник фото:

НОВОСТИ / Пресс-релиз TRM

13 Окт. 2023 / 08:45

O delegaţie Deutsche Welle în vizită la Teleradio-Moldova

Directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova”, Vlad Ţurcanu, s-a întâlnit astăzi cu o delegaţie a radiodifuzorului internaţional cu sediul în Germania, Deutsche Welle (DW), condusă de directorul general Peter Limbourg.

Vlad Ţurcanu a vorbit delegaţiei germane despre rolul determinant al radiodifuzorului public în promovarea valorilor europene şi combaterea dezinformării în Republica Moldova. El a subliniat, în context, nevoia de consolidare la Teleradio-Moldova a capacităţilor editoriale şi de îmbunătăţire a infrastructurii, pentru a fi posibile atingerea obiectivelor pe care le are instituţia. De asemenea, Ţurcanu a vorbit despre proiectele în desfăşurare de la Teleradio şi a elogiat contribuţia DW, de-a lungul anilor, în dezvoltarea instituţiei, prin tehnica de specialitate oferită, instruirile profesionale desfăşurate şi programele televizate distribuite radiodifuzorului public de la Chişinău.

La rândul său, directorul general al Deutsche Welle, Peter Limbourg, s-a interesat despre priorităţile pe care le are Teleradio-Moldova şi planurile instituţiei pentru spaţiul online. Colegii săi au pus, de asemenea, întrebări care au vizat planurile de dezvoltare a Teleradio, agreând faptul că radiodifuzorul public are un rol deosebit în dezvoltarea mediului audiovizual local. Părţile au convenit asupra continuării discuţiilor în regim de lucru pentru a fi identificate posibilităţi de cooperare între cele două instituţii.

Deutsche Welle susţine reformele structurale ale radiodifuzorului public „Teleradio-Moldova” începând cu anul 2010. Datorită sprijinului DW au fost create şi dezvoltate postul Radio Moldova Tineret şi Departamentul Multimedia. De asemenea, studioul 1 al televiziunii publice a fost reconstruit în anul 2014 prin contribuţia Deutsche Welle.

Postul public de televiziune Moldova 1 difuzează o serie de emisiuni marca DW, printre care Euromaxx, emisiune despre viaţa socială şi culturală a Europei; Good Shape, program dedicat unui stil de viaţă sănătos şi Reporter, un produs jurnalistic în care sunt prezentate istorii ale oamenilor din întreaga lume.

Din delegaţia DW au mai făcut parte Filip Slavkovic, distribuitor executiv pentru Europa Centrală şi de Sud-Est, Ursula Götz, şefa relaţiilor internaţionale a DW, Adelheid Feilcke, şef de programe pentru Europa şi Maxim Ryabkov, şeful pe proiectele DW Akademie destinate Europei de Est.

De partea moldovenească, directorul general al Teleradio-Moldova a fost însoţit de adjunctul său pe televiziune, Corneliu Durnescu, şeful Departamentului de dezvoltare strategică, Andrei Zapşa, şi şefa departamentului de comunicare şi relaţii externe, Daria Căpăţână.

 

Показать комментарии

Новости последнего часа

Vezi arhiva