Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

05 Iun. 2020 / 16:58

Banca Mondială va aloca 3,5 milioane de dolari pentru achiziţionarea tehnicii de calcul

Banca Mondială va aloca prin intermediul Proiectului Reforma Învăţământului în Moldova (PRIM) 3,5 milioane de dolari pentru achiziţionarea tehnicii de calcul necesare digitalizării instituţiilor de învăţământ din ţara noastră, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

„Pandemia virusului COVID-19 ne-a făcut să ne revizuim obiectivele prioritare din agenda Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării. În prezent, acţiunile noastre sunt îndreptate asupra dotării cu tehnică de calcul a instituţiilor de învăţământ şi formarea abilităţilor TIC ale profesorilor. Apreciem promptitudinea şi deschiderea de care aţi dat dovadă în susţinerea acestui deziderat”, a afirmat Igor Şarov, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Reprezentanţii  Băncii Mondiale în Republica Moldova şi-au exprimat în continuare deschiderea deplină pentru cooperare şi acordare a suportului necesar Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării pentru depăşirea provocărilor determinate de pandemie în domeniul educaţional.

Proiectul „Reforma Învăţământului în Moldova” este implementat în perioada aprilie 2013–aprilie 2022. Bugetul total al proiectului este de 50 de milioane de dolari SUA. PRIM este un împrumut investiţional, finanţat de Banca Mondială.

Comentarii