Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

15 Mar. 2019 / 09:07

ANRE a lansat o campanie de informare în contextul Zilei Mondiale a Consumatorilor

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a lansat astăzi o Campanie de informare a consumatorilor care vine să-i sensibilizeze pentru ca aceştia să se informeze despre rolul Agenţiei în protecţia consumatorului şi să intervină cu propuneri. Campania a fost lansată în cadrul unui seminar informativ cu genericul „Politica de protecţie a consumatorilor: principii şi instrumente”. Evenimentul se înscrie în şirul de acţiuni dedicate Zilei mondiale a protecţiei Consumatorilor, care va fi marcată mâine, relatează Mesager.

„Ne dorim să sensibilizăm consumatorii pentru ca să-şi cunoască drepturile şi nu în ultimul rând şi obligaţiile ca consumatorul să ia o atitudine să colaboreze mai mult cu ANRE-ul şi noi să avem o vizibilitate”, a declarat şeful departamentului Juridic al ANRE, Violina Şpac.  

Asociaţiile din domeniu îşi doresc ca drepturile consumatorilor să fie respectate.

„Asigurarea drepturilor consumatorilor la noi este undeva, în ordinea de zi de regulă, pe ultima poziţie şi dacă se face ceva atunci se face mai mult formal”, a declarat reprezentantul Asociaţiei Consumatorilor de Energie, Nicolae Mogureanu.

„Când se suspendă o anumită decizie pe o anumită perioadă legată de anumite evenimente electorale, când tarifele se modifică anume după aceasta, uneori trezeşte suspiciune din partea consumatorilor. Transparentă decizională a crescut, dar împreună trebuie să muncim în continuare”, a declarat expertul Sergiu Ungureanu.  

Administraţia ANRE îşi propune să organizeze mai multe activităţi pentru a informa consumatorii.

„Noi vrem să intrăm într-un dialog cu consumatorii, părerea noastră este că un consumator bine informat este un consumator protejat”, a declarat directorul general al ANRE, Veaceslav Unitlă.

Agenţia îţi propune să lanseze un nou site dar şi un spot informativ pentru ca oamenii să cunoască mai multe despre activitatea şi rolul instituţiei.

Comentarii