Ştiri

Sursa imaginii: captură video privesc.eu

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

10 Apr. 2020 / 12:02

Şeful statului, despre decizia CC de suspendare a legii prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea

Preşedintele Igor Dodon numeşte „stranie” decizia Curţii Constituţionale, care suspendă legea prin care Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe anumite măsuri de criză. În rubrica sa „Preşedintele răspunde”, Dodon a spus că l-a sunat pe preşedintele Curţii Constituţionale, Vladimir Ţurcanu, ca să-i ceară explicaţii, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„L-am sunat ieri pe domnul Ţurcanu să înţeleg ce s-a întâmplat. Patru membri au votat pentru, iar domnul Ţurcanu a fost împotrivă şi el are o opinie separată. Pentru mine şi pentru Guvern a fost foarte stranie această decizie. O abordare cinică din partea opoziţiei. Pe oameni mai puţin îi interesează cine e vinovat, cu toţii ştim cine a scris cererea la CC. Sunt trei soluţii, iar prima este ca cei care au scris sesizările să şi le retragă şi atunci subiectul este epuizat”, a spus Igor Dodon.

Cea de-a doua soluţie despre care vorbeşte şeful statului este ca CC să ia decizia ca legea să rămână în vigoare, iar a treia soluţie este ca Guvernul să vină cu un nou proiect de lege în Parlament.

Amintim că magistraţii Curţii Constituţionale au suspendat legea prin care Guvernul şi-a angajat răspunderea pe marginea mai multor modificări legislative în contextul luptei cu COVID-19.

Comentarii