News

photo source:

News / Press Releases TRM

15 Nov. 2023 / 14:33

I.P. Compania „Teleradio-Moldova” a finalizat un proiect privind reflectarea parcursului european al Republicii Moldova

I.P. Compania „Teleradio-Moldova” a finalizat implementarea grantului obţinut în cadrul programului „The Transition Promotion Program” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe.

Proiectul ale cărui scopuri au fost susţinerea şi reflectarea parcursului european al Republicii Moldova a fost realizat în colaborare cu Asociaţia Obştească „Caroma-Nord”.

Programul „The Transition Promotion Program” este un instrument financiar de asistenţă pentru democraţie al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, creat în 2005, cu scopul de a promova democraţia şi drepturile omului.

În cadrul acestui proiect, jurnaliştii de la TV Moldova 1 au efectuat cinci vizite de lucru la întâlniri şi evenimente organizate în colaborare cu instituţiile europene, relevante din perspectiva procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană:

  1. Dublin, Irlanda, 20 - 25 mai 2023, evenimentul „Moldova Europeană”;
  2. Zurich, Elveţia, 25 - 27 iunie, 2023, evenimentul „Moldova-EFTA Free Trade Agreement: A New Era for Trade and Investment in Moldova";
  3. aşi, România, 5 - 7 septembrie 2023, European Rural Youth Summit;
  4. Paris, Franţa, 15 - 20 septembrie 2023, Forumul European Economic;
  5. Madrid, Spania, 8 - 12 octombrie 2023, evenimentul R+D+C forum: „Future Europe. Building the Europe we want”.

În cadrul fiecărei vizite, jurnaliştii de la postul public de televiziune s-au documentat şi au realizat materiale menite să faciliteze înţelegerea de către cetăţeni a procesului de integrare europeană.

 

Show Comments