Ştiri

Sursa imaginii: zuper.md

Ştiri / Comunicate

31 Dec. 2021 / 05:12

Campania de caritate: „Zuper Suflet”

În perioada 16-27 decembrie, site-ul pentru copii, zuper.md, a desfăşurat campania de caritate „Zuper Suflet”. Campania a fost susţinută de peste 20 de familii ale copiilor care realizează emisiunile de pe zuper.md. Cu donaţii s-au alăturat şi un şir de agenţi economici. În cadrul campaniei, două familii social-vulnerabile au beneficiat de ajutor: o familie cu 13 copii din Ţânţăreni, şi o altă familie cu trei copii din Dobrogea.

Printre companiile locale care au dat curs invitaţiei şi s-au alăturat acţiunilor de caritate, menţionăm:

AZART Outlet - o companie tânără cu o reţea de magazine care se ocupă cu comercializarea articolelor vestimentare şi a încălţămintei outlet şi second handchance. AZART Outlet a dat dovadă de o responsabilitate socială apreciabilă, oferind pentru fiecare dintre copiii beneficiari cutiuţe cu haine din cadrul iniţiativei interne de caritate "Azi Ajut".” Compania AZART Outlet a reacţionat cu multă deschidere la nevoile acestor familii şi a donat pentru fiecare copil haine pentru vârsta şi mărimea sa.

Editura ARC Una dintre cele mai mari edituri din Republica Moldova, cunoscută în tot spaţiul românesc, a oferit posibilitate copiilor din aceste familii să-şi cultive bunul obicei al lecturii şi al autoinstruirii cu ajutorul colecţiei de cărţi donate. Pe lângă generosul sprijin acordat, Editura Arc a fost alături de această campanie de la idee până la implementarea acesteia.

Fabrica de jucării STIP Cel mai mare producător de jucării moi din Republica Moldova a dat curs invitaţiei şi a oferit tuturor copiilor câte o jucărie moale de pluş. Şansa de a avea o jucărie proprie este un adevărat lux pentru copiii din aceste familii.

Librarius Cea mai mare reţea de librării din Moldova a donat o serie de cărţi şi un sortiment bogat de rechizite, care vor juca un rol fundamental în dezvoltarea emoţională, creativă şi intelectuală a copiilor. Prin acest gest, Librarius le-a oferit copiilor şansa de a avea o mică bibliotecă la ei acasă.

Menţionăm că platforma web educativă, prietenoasă şi interactivă – zuper.md este destinată copiilor şi în echipa de lucru se regăsesc peste 30 de copii care îşi pun umărul la crearea emisiunilor audio-video disponibile pe platforma menţionată. Respectiv, implicarea în actul de caritate a agenţilor economici mai sus menţionaţi reprezintă nu doar un ajutor substanţial pentru familiile nevoiaşe, ci şi un adevărat exemplu pentru copiii din echipa noastră, care de la o vârstă fragedă învaţă prin exemplul adulţilor ce înseamnă empatie, bunătate şi compasiune.

Zuper.md este prima platformă digitală din Republica Moldova cu conţinut multimedia pentru copiii de la 5 la 10 ani, lansată de IP Compania Teleradio-Moldova. Crearea acestei surse informaţionale, educative şi distractive a fost posibilă datorită parteneriatului cu Oficiul Consiliului Europei la Chişinău, prin intermediul proiectului „Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului din Republica Moldova”.

Comentarii