Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate

04 Ian. 2022 / 16:41

Colaborarea între Compania „Teleradio-Moldova” şi radiodifuzorul internaţional al Germaniei, Deutsche Welle, continuă

O întrevedere între conducerea Instituţiei Publice Compania “Teleradio-Moldova” şi Filip Slavkovic, şef al Departamentul Distribuţie, Deutsche Welle (DW), a avut loc pe 3 ianuarie a.c., în cadrul căreia s-a discutat despre dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de cooperare.

Directorul general Vlad Ţurcanu a salutat reprezentatul DW şi a menţionat faptul că “Teleradio-Moldova” este mereu deschisă către colaborare, schimb de experienţă şi inovaţie. „Aspirăm la standarde europene de calitate pentru produsele noastre media şi ne dorim să avem colaborări intense cu instituţii precum DW, care creează conţinut performant, pentru a ne ridica la nivelul la care vom putea propune şi noi produsele noastre mediatice părţilor terţe”, a declarat Vlad Ţurcanu.

Discuţiile au vizat noi posibilităţi de extindere şi consolidare a colaborării dintre cele două entităţi. În acest sens domnul Filip Slavkovic a comunicat despre disponibilitatea Deutsche Welle de a oferi conţinut video şi instruiri de perfecţionare profesională pentru jurnalişti în colaborare cu DW Akademie, precum şi sprijin logistic şi financiar.

Corneliu Durnescu, directorul televiziuni Moldova 1 a vorbit în context despre importanţa creării unor coproducţii noi, pe lângă cele deja existente, în colaborare cu DW.

Prezentă la şedinţă, Ina Dron, redactor-coordonator Deutsche Welle, a făcut o totalizare a colaborării anterioare de succes şi a propus idei noi pentru viitorul apropiat.

Colaborarea între TRM şi Deutche Welle a început în anul 2005 şi are rezultate productive. DW furnizează postului naţional de televiziune magazine documentare săptămânale, precum Euromaxx, Global 3000, Arts 21, Check-in, La drum, Shift, World stories, O doză de sănătate, Made in Germany, Proiecte de viitor şi acordă drepturi de difuzare pentru un ciclu de concerte ale artiştilor europeni, drepturi de difuzare exclusivă în RM pentru jurnalul săptămânal în desen animat de satiră politică Zapovednik, programele în cauză fiind traduse şi sonorizate/subtitrate în limba română – în total 198 ore emisie în primă difuzare anual.

Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale,

IP Compania ”Teleradio-Moldova”

Comentarii