Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Ştiri / Comunicate

15 Dec. 2021 / 18:40

Directorul general al IP Compania „Teleradio-Moldova”, Vlad Ţurcanu, a avut o întrevedere cu William Massolin, şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău

Vlad Ţurcanu, directorul general al Companiei ”Teleradio-Moldova” a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa, William Massolin, şef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, în cadrul căreia a fost discutată dezvoltarea parteneriatului în reformarea radiodifuzorului public.

William Massolin l-a felicitat cordial pe Vlad Ţurcanu cu prilejul numirii în funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova” şi i-a dorit succese şi realizări remarcabile. La rândul său, Vlad Ţurcanu şi-a exprimat disponibilitatea de cooperare cu Consiliul Europei în vederea creării de parteneriate bilaterale şi multilaterale, generatoare de proiecte de asistenţă pentru reformarea radiodifuzorului public.

În cadrul întrevederii, directorul general i-a comunicat înaltului oaspete despre planurile sale de reformare a radiofuzorului public. „Radio Moldova şi Moldova 1 trebuie să dea tonul în transformările democratice din Republica Moldova şi urmează, pentru a îşi îndeplini misiunea publică, să devină o instituţii de referinţă în spaţiul audiovizual. Vom face transformările editoriale şi structurale necesare obţinerii şi menţinerii unei reputaţii profesionale care să ajute acestui scop. Primele schimbări urmează să se vadă la ecran şi să se audă la difuzoare, dar pe termen mediu şi lung avem planuri de reformare care să asigure sustenabilitate proiectului nostru”, a spus Vlad Ţurcanu.

William Massolin a arătat că va susţine intenţiile de dezvoltare a radiodifuzorului public, dat fiind rolul crucial pe care îl are presa în consolidarea democraţiei. „Societatea moldovenească are nevoie de un radiodifuzor public care să o inspire şi care să fie un indicator al profesionalismului jurnalistic”, a spus diplomatul european.

Domnia sa a adăugat: ”Sunt ferm convins că veţi reuşi să realizaţi ceea ce planificaţi. Aveţi o reputaţie impecabilă şi mă bucură faptul că aveţi în vedere schimbări cu efect pe termen lung. Cunoaşteţi că Consiliul Europei cooperează cu autorităţile publice în diverse domenii, precum justiţia, măsurile anticorupţie, proiecte legate de promovarea democraţiei şi alegerile corecte. Mesajul meu, de când am fost numit în funcţie, este de a aborda deschis problemele şi de a asigura proceselor în derulare o anumită rezilienţă, care este atât de necesară în mediul audiovizual. Subscriu în totalitate intenţiilor Dumneavoastră de reformare şi puteţi conta pe sprijinul nostru în această privinţă”, a menţionat William Massolin.

Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale,
Compania ”Teleradio-Moldova”

Comentarii