Ştiri

Sursa imaginii: TRM.MD

Ştiri / Telefilm News

08 Dec. 2021 / 21:20

Documentarul „Şapte personaje în căutarea unui teatru”, proiectat pe scena TEI (FOTO)

Povestea de viaţă, dar şi cariera renumiţilor actori de la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” (TNEI), a fost prezentată în filmul documentar „Şapte personaje în căutarea unui teatru”, în regia lui Mircea Surdu. Cinefilii au avut ocazia să intre în culisele acestui teatru prin intermediul documentarului marca „Telefilm-Chişinău”. Pelicula a fost proiectată în această seară la Chişinău, notează TRM.MD.


Documentarul „Şapte personaje în căutarea unui teatru”, în regia lui Mircea Surdu, reprezintă viaţa actorilor de la TEI, care au fost şi fondatorii acestei instituţiei.

Filmul este bazat pe mărturiile a şapte actori, protagonişti ai peliculei: Boris Cremene, Andrei Moşoi, Petru Vutcărău, Ala Menşicov, Nelly Cozaru, Elvira Râmbu şi Elena Chioibaş.Pelicula ne relatează o istorie a „generaţiei de aur” de la acest teatru, spune regizorul filmului documentar şi jurnalistul, Mircea Surdu. Eroii filmului sunt actorii care au stat la baza fondării TEI, care acum sunt împrăştiaţi prin lume,
iar unii dintre ei nu mai profesează, a mai relatat regizorul.

Echipa de creaţie a „Telefilm-Chişinău” a realizat filmări la Chişinău, dar şi în ţări precum România, Germania, Irlanda sau Portugalia.

Filmul documentar „Şapte personaje în căutarea unui teatru” a fost lansat la Chişinău pe data de 10 septembrie 20121, cu ocazia marcării a 30 de ani de la fondarea Teatrului Naţional „Eugene Ionesco”.

Comentarii