Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Telefilm News

06 Dec. 2021 / 14:30

Trei seri de film documentar marca „TeleFilm-Chişinău”

Studioul „TeleFilm-Chişinău” şi Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” vă invită la trei seri de film documentar. Cu intrare liberă, în data de 7, 8 şi 9 decembrie cinefilii de la Chişinău pot urmări trei producţii autohtone.

În data de 7 decembrie va fi proiecţia documentarului „Voce Lilianei”, în regia lui Roman Gaţcan. În rolul principal este Liliana Mării, o femeie de 45 de ani care îşi povesteşte viaţa de zi cu zi, trăirile dar şi gândurile care o frământă. Documentarul a fost realizat în cadrul proiectului organizat de către Consiliul Europei, în parteneriat cu Studioul „Telefilm-Chişinău”.

Documentarul „Şapte personaje în căutarea unui Teatru” poate fi urmărit miercuri, 8 decembrie. Pelicula prezintă viaţa, dar şi cariera actorilor de la Teatrul „Eugene Ionesco”. Regizorul filmului este directorul Studioului „TeleFilm-Chişinău”, Mircea Surdu.

Pe 9 decembrie publicul cinefil poate urmări filmul „Googbye, Olegovici!”, regizat de Eugeniu Popovici. Documentarul prezintă istoria reală a unui tânăr din Şoldăneşti care a ajuns pentru prima dată în închisoare, fiind minor, pentru furt. A început să fure pe la vreo 10 ani. Prima dată a luat vreo doi lei din buzunarul învăţătoarei. 

După ce a fost eliberat, a revenit acasă, unde încep problemele cu părinţii. După o ceartă cruntă cu ei, Mihai dă o nouă spargere într-o casă. De data aceasta, sentinţa este cruntă – încă patru ani de închisoare. Acolo, tânărul încearcă să-şi pună capăt zilelor şi ajunge la psihiatrie.

Filmele vor fi proiectate la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”, începând cu ora 18:30. Accesul în sală va fi efectuat conform regulilor stabilite de Comisia Naţională Extraordinară în Sănătate Publică.
 

Comentarii