Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vitalie Mindrescu

Ştiri / Advertorial

15 Noi. 2023 / 14:06

ADVERTORIAL// Ce îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaţilor

Peste 83% dintre candidaţi sunt descurajaţi să răspundă la o ofertă de muncă unde salariul nu este specificat. Rabota.md a realizat un sondaj cu participarea vizitatorilor ai Târgului de Cariere, care a avut loc între 27-28 octombrie la Chişinău, şi a descoperit ce alte motive împiedică oamenii să trimită un CV.

Conform rezultatelor sondajului, atunci când îşi caută de lucru, candidaţii moldoveni sunt mai predispuşi să răspundă la o ofertă cu un salariu mic decât la una unde salariul nu este specificat: patru din cinci respondenţi au avut o reacţie negativă la formularea „salariu negociabil”.

A doua cauză pentru care oamenii îşi pierd interesul faţă de o ofertă de muncă este programul neconvenabil. Peste 60% dintre participanţii la sondaj au menţionat acest motiv. În plus, pentru fiecare al doilea participant este important ca biroul sau compania să fie cât mai aproape de casă. Femeile au indicat acest aspect mai des decât bărbaţii.

Lipsa perspectivelor de avansare în carieră ar descuraja 56% dintre participanţii la sondaj să aplice la o ofertă de muncă. Posibilitatea de dezvoltare în cadrul companiei este deosebit de importantă pentru studenţi şi tineri specialişti.Conform rezultatelor sondajului, companiile moldoveneşti ar trebui să acorde mai multă atenţie la transparenţa posturilor vacante, să ofere informaţii despre salariu şi oportunităţile de creştere profesională.

Din observaţiile moderatorilor Rabota.md, există schimbări pozitive în acest sens, dar ele au loc lent. Acum, candidaţii îşi pot facilita căutarea unui post de lucru folosind diverse instrumente, inclusiv filtrul de pe Rabota.md cu care puteţi selecta salariul dorit.

Rabota.md a fost unul dintre partenerii Târgului de Cariere de la Chişinău din 27-28 octombrie.

**Acesta este un articol plătit**

Comentarii