Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Ştiri / Comunicate TRM

04 Mar. 2023 / 21:50

Pasha Parfeni va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2023

Pasha Parfeni, cu piesa Soarele şi Luna, a câştigat Finala Selecţiei Naţionale, acumulând un total de 24 de puncte - 12 puncte din partea juriului şi 12 puncte din partea publicului. Artistul ne va reprezenta ţara la Eurovision Song Contest 2023, care se va desfăşura în Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În urma Finalei Naţionale din 4 martie, membrii juriului - Gheorghe Mustea, Leonid Melnic, Viorica Atanasov, Gabriela Tocari şi Vlad Costandoi - au acordat piesei 53 de  puncte. Interpretul a obţinut 12 puncte în urma votului online. 

Pe locul doi se plasează SunStroke Project cu un punctaj total de 18 puncte, fiind urmat de Aliona Moon care a acumulat 17 puncte.

Clasamentul Finalei Naţionale Eurovision 2023, în ordinea descrescătoare a punctajului, este următorul:

1.Pasha Parfeni - Soarele şi Luna (24)

2. SunStroke Project - Yummy Mommy (18)

3. Aliona Moon (17) 

4. Surorile Osoianu (15)

5. DONIA  (11)

6.OL (7)

7.Corina Ivanov (7)

8.Cosmina (7)

9.Victor Gulick (5)

10.NORDIKA (5)

Pasha Parfeni va urca pe scena de la Liverpool în prima semifinală, care se va desfăşura pe 9 mai. Alături de Republica Moldova, în prima semifinală vor concura reprezentanţii din Croaţia, Irlanda, Letonia, Malta, Norvegia, Portugalia, Serbia, Azerbaidjan, Cehia, Finlanda, Israel, Olanda, Elveţia, Suedia.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de formaţia Zdob şi Zdub şi fraţii Advahov, care s-au clasat pe locul 7 în Finala Eurovision Song Contest, cu piesa „Trenuleţul”.


 

Comentarii