Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

27 Ian. 2023 / 13:38

”Ţară Mică-Cântec Mare: Muzica Anilor `60-80`

Moldovan Youth Orchestra te invită cu drag la concertul inedit Ţară Mică-Cântec Mare: Muzica Anilor `60-80 ce va avea loc pe 12 februarie cu începere de la 18.00 la Palatul Naţional.

Evenimentul presupune un produs muzical 100 % made in Moldova cu un repertoriu de concert inspirat din anii `60-80, o perioadă de aur ce s-a remarcat prin apariţia unor compozitori, solişti, textieri ce au creat melodii unice ca originalitate şi expresie artistică.

Concertul vrea să readucă publicului melodii uitate, dar de o mare valoare ce au fost descoperite în colecţiile de Vinyl ale melomanilor din Chişinău. Spectacolul reprezintă culminaţia turnelui realizat în cinci oraşe din ţară: Drochia, Edineţ, Bălţi Drochia şi Comrat.

Pe scena principală a ţării vor prinde viaţă din nou melodii necunoscute semnate de Iurie Sadovnic, Anatol Dumitraş, Anatol Neamţu, Valentin Dînga, Ştefan Petrache, Petre Teodorovici, Olga Sorochina, Nina Crulicovschi. În acelaşti timp vom da o nouă culoare şlagărelor îndrăgite de public din repertoriul formaţiilor şi artişitlor ”Noroc”, ”Orizont”, ”Tinereţe”, Şiko Aranov şi ansamblul de jazz ”Bucuria”, Ştefan Petrache, Mihai Dolgan, Anatol Chiriac.

Ideea concertului a fost inspirată de către Vitalie Corniciuc, un iubitor si un cunoscator al muzicii acelei perioade şi care a participat activ la creionarea repertoriului împreună cu Andriano Marian.

”Nu am crezut niciodată că voi găsi atâta muzică bună şi un sentiment puternic de mândrie la noi acasă după un timp în care aplecam urechea în alte părţi. Este extraordinară dorinţa, motivaţia, ambiţia şi originalitatea eroilor muzicali ai acele perioade, şi asta într-o perioadă fără Youtube şi Twitter. Vom da tot ce avem mai bun ca să realizăm un spectacol ce ne va rămâne mult timp în inimi”, a declarat Andriano Marian, dirijorul şi producătorul concertului.

Spectacolul va fi susţinut de Orchestra Naţională de Tineret condusă de Andriano Marian, formată din 50 de tineri muzicieni din Moldova, inclusiv muzicieni din partea stângă a Nistrului alături de band-ul format din muzicienii Cristian Chiaburu (chitară bas), Dorel Burlacu (pian), Oleg Leştaev (tobe), Dan Brumă (chitară).

Soliştii concertului: Cătălin Josan, Felicia Dunaf, Lidia Isac, Simona, Gicu Gimbir, Ştefan Albu.

Invitaţi Speciali: Constantin Moscovici, Ricu Vodă, Radu Dolgan, Petru Toma.

Aranjamnte realizate de Dan Ţurcanu, Vitalie Mosiiciuc, Marian Ungur, Edgard Duşcov.

Parteneri: USAID Moldova, Ministerul Culturii

Partener Media: Moldova 1, Radio Moldova

Producător scenă: DVV Show

Bilete: reţeaua Iticket şi casele Palatului Naţional.

Comentarii