Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Ştiri / Comunicate TRM

26 Ian. 2022 / 17:05

Eurovision Moldova 2022: Audierea LIVE a participanţilor se va desfăşura în condiţii de pandemie

Etapa „Audieri LIVE” a Selecţiei Naţionale Eurovision-2022 se va desfăşura sâmbătă, 29 ianuarie, cu respectarea normelor sanitare şi dispoziţiilor Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. Comitetul de Organizare a Selecţiei Naţionale a stabilit condiţiile şi procedurile audierilor celor 28 de participanţi.

Etapa „Audieri LIVE” exclude conceptul unui show, balet, decoraţii, efecte speciale sau backing vocals live. Va fi supusă jurizării doar piesa (linia melodică, originalitatea), calităţile vocale, maniera de interpretare, charisma interpretului . În scopul minimizării numărului de participanţi este permisă utilizarea negativului cu backing vocals înregistrat (utilizarea de dublu a partidei solo nu va fi acceptată). Negativul piesei înscrise în concurs, cu ultimele modificări, poate fi prezentat până pe data de 28 ianuarie, ora 17:00.

Fiecărui participant i se vor acorda 5 minute, timp utilizat pentru intrarea pe platou şi părăsirea acestuia, sound check şi interpretarea piesei. După interpretarea piesei muzicale înscrise în concurs, fiecare participant va fi invitat la panoul de interviuri, după care va fi liber să părăsească studio.

Etapa „Audieri LIVE” va fi transmisă în direct de postul public de televiziune Moldova 2, cu începere de la ora 14:00.

Rezultatele audierii live a participanţilor vor fi făcute publice pe 29 ianuarie, în programul informativ „Mesager” de la postul public de televiziune Moldova 1, difuzat la ora 19:00.

Întru respectarea normelor sanitare şi epidemiologice, Comitetul de Organizare a Selecţie Naţionale a dispus:

  • fiecare participant înscris în competiţie se va prezenta în platoul de filmare conform ordinii de înregistrare, la ora indicată în desfăşurător;
  • accesul în studio se va face exclusiv în baza certificatului de vaccinare sau a testului antigen cu valabilitatea de maxim 48 de ore;
  • în platoul de filmare va avea acces doar colectivul artistic (număr de persoane strict necesar pentru asigurarea interpretării însoţit de maxim o persoană);
  • certificatul COVID-19 este obligatoriu pentru reprezentanţii presei, inclusiv angajaţii TRM.

Dispoziţiile au fost aduse la cunoştinţa participanţilor înscrişi în concurs prin expedierea informaţiilor pe email şi la telefon (fiecare participant în mod individual a fost contactat şi informat despre condiţiile de desfăşurare a etapei „Audieri LIVE”).

În cazul nerespectării condiţiilor stabilite pentru buna organizare şi desfăşurare a celei de-a doua etape a Selecţiei Naţionale – „Audieri LIVE”, participanţii înscrişi în competiţie riscă să nu aibă acces în platoul de filmare şi să fie descalificaţi.

Conform Regulamentului de organizare a Selecţiei Naţionale, etapa „Audieri LIVE” va avea loc sâmbătă, 29 ianuarie. Audierea participanţilor va începe la ora 14:00 şi se va desfăşura în sediul Televiziunii publice Moldova 1 pe adresa: strada Hînceşti 64, studio Nr.2.

În Selecţia Naţională Eurovision-2022 au fost înscrise 29 de piese şi 28 de participanţi.

Cea de-a 66-a ediţie a Concursul Internaţional „Eurovision Song Contest 2022” se va desfăşura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino, după ce Italia a câştigat ediţia din anul 2021 cu piesa „Zitti E Buoni”, interpretată de trupa rock Maneskin.

Comentarii