Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Cultură

24 Iun. 2022 / 13:05

Arta nu cunoaşte hotare: Patru pictori din Republica Moldova au participat la o expoziţie internaţională în Franţa (FOTO)

Arta nu cunoaşte hotare. Acest fapt este demonstrat de patru artişti plastici, conaţionali de-ai noştri, care au participat la Expoziţia Internaţională de pictori din oraşul Le Havre, Franţa. Artiţtii şi-au împărtăşit impresiile pe reţelele de socializare.

Expoziţia a fost organizată de de către pictorul Yvan le Soudier şi a reunit arta internaţională a 30 de artişti din 12 ţări diferite.

„Emoţii frumoase şi oameni interesanţi au fost prezenţi la ambele deschideri. Expoziţia localizată în două centre culturale CEM şi Halle aux Poissons din Le Havre va dura până pe 9 iulie, dacă sunteţi în preajmă le puteţi vizita”, îşi îndeamnă urmăritorii artista Irina Bardiţa. 

„Trăiască arta, trăiască lumea, trăiască bunătatea”, a scris pe pagina sa de socializare, Natalia Yampolskaya. Pictoriţa a mai remarcat că datorită acestui proiect, „participanţii şi-au găsit noi prieteni, am devenit mai mulţi şi apropiaţi, iar arta noastră ne uneşte şi ne face să tindem spre noi înălţimi.”„Un eveniment de rezonanţă, un colectiv prietenos şi un punct pe harta bucuriilor mele! Mulţumesc frumos Yvan, pentru efortul şi munca d-stră, dar şi pentru dragostea ce uneşte oamenii de artă”, a remarcat şi Galina Vieru. Şi artista plastică Mila Grekul, din Republica Moldova, şi-a expus lucrările la aceast vernisaj.


Expoziţia este localizată în două centre culturale CEM şi Halle aux Poissons din Le Havre şi va dura până pe 9 iulie 2022
 
Evenimentul este organizat  ca finalitate a unui şir de expoziţii care au avut loc în Germania, Macedonia de Nord, Slovenia, Cehia, Maroc, Anglia şi Coreea de Sud. 

Comentarii