Ştiri

Sursa imaginii: chişinău.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Cultură

17 Sep. 2022 / 15:04

A fost lansat festivalul de creaţie incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori” (VIDEO)

Festivalul de Creaţie Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori", ediţia a III-a, care are drept scop consolidarea sistemului de protecţie a persoanelor cu dizabilităţi, va fi organizat în perioada în zilele de 17-18 septembrie. Aceasta va avea loc la Tabăra de odihnă „Cireşarii" din oraşul Vadul lui Vodă.


În cadrul evenimentului vor fi organizate diverse activităţi cu implicarea copiilor cu necesităţi speciale: master class-uri, expoziţii de pictură, grafică şi artă decorativă, activităţi literar-muzicale şi coregrafice, competiţii sportive etc. Peste 200 de copii cu cerinţe educaţionale speciale vor fi implicaţi în activităţile Festivalului, iar echipe din Ucraina se vor conecta în regim online.

Proiectul are drept scop crearea unui spaţiu creativ incluziv, promovarea şi punerea în valoare a pasiunii persoanelor cu dizabilităţi pentru arta tradiţională, stimularea performanţelor artistice individuale şi de grup, valorificarea potenţialului artistic, cultivarea sensibilităţii, originalităţii, imaginaţiei şi creativităţii.

Festivalul de Creaţie Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!", ediţia a III-a este un eveniment de consolidare a sistemului de protecţie a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, în cadrul căruia este implicat personalul didactic / managerial, părinţii, reprezentanţi ai APL şi alţi actori interesaţi în realizarea obiectivelor de adaptare a educaţiei către noile provocări. 

Comentarii