Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Diaspora

15 Iul. 2022 / 18:18

Cetăţenii Republicii Moldova vor beneficia de facilităţi fiscale şi vamale la revenirea cu traiul în ţară

Cetăţenii Republicii Moldova vor beneficia de facilităţi fiscale şi vamale la revenirea cu traiul în ţară. Iniţiativa legislativă a Preşedintei ţării, Maia Sandu, a fost susţinută astăzi de Parlament.

Potrivit proiectului de lege, cetăţenii Republicii Moldova care au locuit peste hotare cel puţin trei ani vor putea introduce pe teritoriul ţării, la revenire, cu anumite facilităţi fiscale, bunuri personale – obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente şi câte un automobil de familie. Cetăţenii vor trebui să respecte anumite condiţii: termenul de exploatare a mijlocului de transport să nu fie mai mare de şapte ani din momentul fabricării, iar valoarea în vamă să nu depăşească 400 000 de lei; să nu prezinte defecte şi/sau deteriorări vizibile generate de accidente în traficul rutier sau de forţă majoră; maşina să nu fie destinată activităţii comerciale sau de producţie şi să întrunească condiţiile prescrise în proiect privind capacitatea cilindrică a motorului.

Pe parcursul unei perioade de peste 20 de ani, un număr impunător de cetăţeni a plecat la muncă sau cu traiul peste hotarele ţării. Modificările legislative propuse vor reduce costurile procesului de revenire a cetăţenilor Republicii Moldova, vor motiva luarea deciziei de a reveni, vor încuraja reunirea familiilor şi vor contribui la consolidarea societăţii.


 

Comentarii