Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Diaspora

16 Iul. 2022 / 16:07

Expoziţie de ii la Londra: Iile atât de admirate de Regina Maria s-au întors in ţara Măriei Sale - Veta Ghimpu Munteanu

Institutul Cultural Român a deschis o expoziţie de ii la Londa. Printre exponatele unice se regăsesc şi iile Vetei Ghimpu Munteanu, interpretă de muzică populară, realizatoarea emisiunii „La vatra jocului” de la Radio Moldova.

„Am avut onoarea ca iile mele colectionate de pe intreg teritoriul romanesc sa fie admirate de Ambasadoarea Romaniei Laura Popescu si Ambasadoatea Rep. Moldova Angela Ponomariov aici, la Londra, gratie invitatiei directoatei Institutului Cultural Roman Roxana Dumitrache. Iile atat de admirate de Regina Maria s-au intors in Tara Mariei Sale”, a scris Veta Ghimpu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Expoziţia a fost vizitată de ambasadoarea României în Regatul Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Laura Popescu, şi de ambasadorarea Republicii Moldova, Angela Ponomariov.

„M-am bucurat să vizitez, împreună cu Ambasadorul României în Marea Britanie, Laura Popescu, expoziţia de ii tradiţionale, găzduită de Institutul Cultural Român din Londra, chiar în ziua când la Bucureşti s-a desfăşurat Conferinţa ministerială a donatorilor „Platforma de sprijin a Republicii Moldova”. O colecţie splendidă de ii din diferite regiuni ale Republicii Moldova şi României, oferită de Veta Ghimpu Munteanu, care mărturiseşte încă o dată despre tradiţiile şi valorile noastre comune, promovate inclusiv în acest fel în Marea Britanie”, a scris ambasadoarea pe contul său de Facebook.

Comentarii