Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Economic

05 Sep. 2022 / 12:31

AIPA: Pe parcursul acestui an au fost implementate în premieră trei programe pentru a ajuta agricultorii

Pe parcursul acestui an au fost implementate în premieră trei programe pentru a ajuta agricultorii, a declarat directorul interimar al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură, Diana Coşalîc. Potrivit ei, pentru acest sector de activitate au fost alocaţi peste un miliard de lei, ceea ce este cu 45 la sută mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, transmite Radio Moldova.

„În acest an, la situaţia din 1 septembrie, s-a reuşit debursarea pe conturile producătorilor agricoli 1 miliard 100 de milioane de lei. Peste 70% din resursele financiare deja au fost alocate. Vorbim despre rambursarea accizelor la motorină. Este o premieră când AIPA implementează un astfel de mecanism. Pentru primul semestru au fost depuse 2111 de cereri. În acest an a fost implementat proiectul ce contribuie la îmbunătăţirea funciară. Şi ultimul program de susţinere a autorităţilor şi a business-ului mic şi mijlociu este programul LIDER”, a spus directorul interimar al AIPA.

De asemenea, Diana Coşalîc a vorbit şi despre startup-uri, dar şi despre banii alocaţi autorităţilor locale pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii.

Comentarii