Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Economic

09 Aug. 2022 / 18:24

Rosselhoznadzor a raportat o creştere a numărului de produse vegetale infectate din Republica Moldova

Serviciului de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse Rosselhoznadzor a raportat o creştere a numărului de produse vegetale infectate din Republica Moldova. Rosselhoznadzor se arată „îngrijorat de frecvenţa detectării obiectelor de carantină” în produsele vegetale din Moldova şi reaminteşte „eventuala” introducere a restricţiilor, transmite agenţia rusească Ria Novosti.

„Rosselhoznadzor îşi exprimă îngrijorarea cu privire la creşterea cazurilor de detecţie a obiectelor puse în carantină pentru ţările Uniunii Economice Euroasiatice (UEE) în produsele vegetale moldoveneşti”, se arată în mesajul Serviciului.

Serviciului de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse subliniază că aprovizionarea cu produse vegetale infectate din Moldova către Federaţia Rusă continuă „în ciuda notei transmise de serviciu în iulie 2022 pentru a lua în considerare posibila introducere a restricţiilor temporare”.

Potrivit agenţiei, doar în luna iulie au fost  înregistrate 13 cazuri de depistare a cinci tipuri de obiecte de carantină pentru ţările UEE. Printre acestea se numără molia orientală, musca orientală a fructelor şi musca mediteraneeană a fructelor, precum şi putregaiul maro de monilioză şi ambrozia din frunze de salvia, potrivit AgroTV.

Comentarii