Prezintă la Moldova 1, „Miezul Zilei”. Are în spate nouă ani de televiziune, timp în care a reuşit să parcugă toate treptele meseriei de jurnalist de televiziune. Avea doar 20 de ani când şi-a început cariera, ca documentaristă în cadrul unui show de seară. S-a îndrăgostit de televiziune, iar munca de reporter şi prezentatoare de matinal, i-a venit ca o mănuşă. Televiziunea a perceput-o ca fiind cea mai grea, dar o importantă şcoală a vieţii, care i-a călit caracterul şi i-a conturat personalitatea. După ani buni de divertisment, Elena a acceptat marea provocare - de a prezenta ştiri şi iată că deja de patru ani, se încadrează perfect în echipa celor care sunt la curent cu cele mai importante evenimente din ţară.
Mircea Surdu
Bună Seara
A absolvit Facultatea de Jurnalism a Universităţii de Stat din Moldova în 1985. După trei ani de radio, în 1988 se angajează la televiziune. Împreună cu televiziunea parcurge etapele de democratizare, de renaştere naţională, calea de la o televiziune de stat la una publică. Mottoul lui, dar şi a talk-show-ului „Bună seara” pe care o moderează este „Pentru libertate trebuie să lupţi în fiecare zi”. Este autorul filmelor documentare „Marica”, „Apa noastră cea de toate zilele”, „Filmele Vladei”, „Povestea cocostârcului în lacrimi”, „9 zile si 9 nopţi care au zguduit Răciula”, „Moldovean ca mine nu-i”. Actualmente este directorul Studioului TeleFilm - Chişinău, redeschis cu sprijinul Consiliului Europei şi al Uniunii Europene, după câteva decenii de inactivitate.
Doina Stimpovschi
Cine vine la noi?
De aproape doi ani îşi începe weekend-urile la Moldova 1. Zice că este o senzaţie deosebită să ieşi din casă înainte de răsărit. Îi plac live-urile, emoţiile, se descurcă abil şi în situaţiile neprevăzute când, de exemplu, invitatul întârzie să ajungă la televiziune.
Ludmila Barba
Vector European
„Nu-mi doresc „dividente” din reportaje şi emisiuni cu caracter senzaţional sau din show-uri, în care participanţii se iau de cap. Vreau să informez oamenii, ca aceştia să-şi facă o părere, fiind bine informaţi”, acesta este un credo al jurnalistei Ludmila Barbă. Absolventa cu menţiune a Facultăţii de Jurnalism (Universitatea M.Lomonosov din Moscova) şi-a început cariera în mass-media la Compania Teleradio-Moldova în 1988 şi de atunci a realizat căteva zeci de proiecte televizate. În prezent este autor şi producător al emisiunilor „Vector European” şi „Dimensiunea Diplomatică”. Masteratul făcut în Relatii Internaţionale, cunoştinţele in diplomaţie o ajută pe Ludmilei Barbă să vadă procesele din politica externă în profunzime şi să le prezinte pe înţelesul spectatorilor.
Principiul modern de instruire continuă este pe deplin aplicat în viaţă de jurnalista Ludmila Barbă, fiind în trend cu procesele din politica internă şi cea externă.
Natalia Moraru Vasilcău
Prin Muzică în Europa
Natalia Moraru Vasilcău este jurnalista pasionată de muzică. A venit la Televiziunea Naţională în primii ani de Independenţă ai Republicii Moldova. Desprinsă dintr-un mediu al muzicii, Natalia fiind absolventă a Academiei de Muzică, Teatru, Arte Plastice, s-a regăsit în echipa jurnaliştilor militanţi ai ideii de renaştere naţională.
Natalia Moraru Vasilcău este Maestru în Artă, producătoare a emisiunilor muzicale, organizator al festivalurilor de muzică clasică internaţionale „Mărţişor”, „Maria Bieşu”, „Crescendo”.
Profunzimea gândurilor a reuşit să o materializeze în emisiunile muzicale de la postul public Moldova 1 „Prin Muzică în Europa”, seratele de creaţie ale celor mai reprezentativi muzicieni din ţară.
Rusalina Russu
O seară în familie
Este omul potrivit la locul potrivit. De mai bine de 15 ani vede lumea prin intermediul camerei de luat vederi din studiourile de la Moldova 1. Îi place să descopere oameni şi să trăiască evenimentele. Telemaratoane, transmisiuni în direct, discuţii de suflet pe îndelete sau contra cronometru - toate au format-o ca personalitate, au călit-o şi au făcut-o să accepte viaţa aşa cum o văd interlocutorii. „Tineri şi dotaţi”, „Bună dimineaţa”, „Dosare secrete”, „O seară în familie” sunt emsiunile realizate de către Rusalina Rusu. „Am fost şi răman sinceră cu telespectatorii mei, uneori mai inspirată, alteori mai banală, dar mereu adevărată. Nu ştiu să mint de la ecran pentru ca ochii mă tradează”, recunoaşte prezentatoarea de televiziune.
Tatiana Cojocaru
În alţi papuci
A îndrăgit Moldova 1 încă de pe bancile facultăţii. Aşa că după ce a adus pe lume doi copii, jurnalista se întoarce la prima sa dragoste – televiziunea. Problemele tinerilor, aspiraţiile lor, reuşitele şi decepţiile - pe toate le aranjează după bunul său plac în emisiunea „Fii tanăr”. Deşi e mămică şi timpul liber e prins între lecţii şi activităţi extraşcolare, Tatiana gaseşte energie şi pentru sala de sport, călătorii, escapade în natură şi evenimente mondene dedicate tinerei generaţii.
Angela Gavriliuc
Moldova de Patrimoniu
Şi-a început activitatea la „Teleradio-Moldova” în 1995, pe atunci în departamentul crainici. La scut timp a început să colaboreze cu alte redacţii. În lectura Angelei Gavriliuc au fost difuzate mai multe emisiuni. A prezentat „Telematinal” şi emisiunea pentru copii „Să creşti mare”. A fost redactor-prezentator la „Povestea de seară”. Din 2002 a deschis proiectul de autor, concursul de inteligenţă pentru elevi – „Minerva”. Între timp, a realizat emisiunile „Ai carte, ai parte”, „Enigmă şi Infinit”, „Constelaţia Graţiilor”. Din 2007, activează în departamentul Ştiri şi Dezbateri. A prezentat Mesagerul şi alte buletine de ştiri. Este o fire creativă, mereu în căutare de noi provocări. Angela crede că a fi prezentator la televiziune înseamnă să aduci bucurie altor oameni prin ceea ce faci, iar înainte de a vorbi în faţa telespectatorilor, trebuie să ţii cont de vorba poetul
Natalia Iasîbaş
Ştiri Moldova 1
Este cea care vă prezintă în fiecare zi ştirile matinale în limba rusă. Face parte din echipa Moldova 1 deja de 14 ani. Încă din timpul studenţiei, când a păşit pentru prima dată pragul televiziunii, Natalia visa să facă parte din echipa Mesagerului. A realizat reportaje din domeniul social, politic, economic, a fost redactor de ştiri, iar acum a trecut la pupitru de prezentator. Primele studii le-a făcut în domeniul pedagogiei. A fost îndrumată de către părinţii ei care sunt profesori. Apoi a absovit Facultatea de Jurnalism a Universităţii de Stat din Moldova. Practica a făcut-o la Institutul de televiziune şi radio Ostankino de la Moscova. Are şi un hobby: design-ul vestimentaţiei pentru copii.
Aurelia Vartic
La noi în sat
Vine în televiziune de la teatrul folcloric „Ion Creangă” şi trece uşor prin toate etapele procesului tehnologic. De la asistent de regizor al emisiunilor de muzică uşoară, la regizor al emisiunilor de folclor şi transmisiuni în direct, de la festivaluri şi concursuri de profil, la propria sa emisiune folclorică. Astăzi se regăseşte în proiectul „La noi în sat”, o emisiune pe care o iubeşte şi în al cărui sat trăieşte de vreo 16 ani încoace. Pe Aurelia Vartic o cunosc toţi sătenii şi o respectă toţi lăutarii pentru că le ştie of-ul, bucuriile şi dorul.
Irina Ropot
Tezaur
Irina Ropot a pornit în lumea largă dintr-un sat, unde tradiţiile şi meşteşugurile populare erau la ele acasă. „Toată viaţa mi-am amintit cu drag cum făceam ţevi pentru a o ajuta pe mămuca Ileana la ţesut ţolişoare. Ştiam bine ce-i aceea vărtelniţă, spată, vătale, fuscei.. aşa că după 25 de ani de muncă în departamentul Actualităţi, unde am realizat reportaje sociale, din domeniul sportului şi al sănătăţii m-am regăsit într-o emisiune ce promovează tradiţiile şi arta meşteşugărească. Realizând reportaje prin satele Moldovei am cunoscut adevăratele Tezaure Umane Vii”, mărturiseşte jurnalista.
Valeria Barbas
Zona Ars
Valeria Barbas este artistă multimedia - compozitoare, pictoriţă şi regizoare, realizând diverse proiecte de artă contemporană. Este doctor în studiul artelor şi culturologie, membră a UAP şi UCMM din Republica Moldova. Anterior a activat 3 ani la Radio Moldova Muzical realizând emisiunile Ars Nova, Ambiant Salon, Intermezzo, Invitaţie la Operă şi Dicţionar de termeni muzicali. În prezent este regizoare/autoare de concept/producătoare a emisiunii Zona Ars cu Valeria Barbas, o emisiune ce se concentrează pe descoperirea zonelor artistice independente, a zonelor de creaţie personale ale artiştilor, pe arta contemporană (muzică, film, pictură, fotografie, poezie, multimedia).
Daniela Crudu
Bună dimineaţa!
Televiziunea a încetat demult sa fie doar locul de muncă, e casa sufletului şi remediul cel mai eficient împotriva rutinei. Emisiunea Bună Dimineaţa este deşteptătorul naţiunii, în fiece dimineaţă încercăm sa aducem în casele oamenilor, prin intermediul micilor ecrane, buna dispoziţie, energie şi poftă de viaţă. Sper că ne reuşeşte acest lucru, pentru ca telespectatorii sunt prioritatea şi motivaţia noastră!
Ion Jalbă
Bună dimineaţa!
După mai multe experienţe neplăcute de la alte televiziuni, la M1 am primit acea libertate necesară pentru a face jurnalism. La TRM am libertatea de a mă exprima, libertatea de a putea fi "eu" alături de telespectatori. Visează, orice vis va deveni realitate dacă vei crede cu adevărat în el!
Lucia Ciobanu
Moldovenii de Pretutindeni
Cei 10 ani dedaţi Companiei „Teleradio-Moldova” m-au convins că munca noastră înseamnă echipă, dăruire şi perseverenţă. Domeniul diasporei e cel care m-a ales şi mă consider o norocoasă să am posibilitatea de a-i cunoaşte pe oamenii care ne reprezintă ţara la cel mai înalt nivel oriunde s-ar afla. Poveştile de viaţă ale diasporei prind contur la „Moldovenii de Pretutindeni”.
În viaţă nu există limite…Cu excepţia celor autoimpuse
Victoria Dorgan
Reporter pentru sănătate
Am ales să fac jurnalism de sănătate/medical în primul rând din dorinţa ca munca mea să fie cu adevărat utilă pentru omul care stă în faţa televizorului şi pentru care acest televizor este unica fereastră spre informare de calitate. Îmi doresc în continuare ca emisiunile mele să ajute oameni aflaţi în dificultatea la capitolul sănătate. Sper să contribui măcar un pic la scopul nobil a multor persoane din ţara noastră care îşi doresc cu adevărat să educe o NAŢIUNE SĂNĂTOASĂ!