Formatori

Andrei Jovmir

trainer TRM

În calitate de trainer, Andrei Jovmir a realizat cursul de instruire destinat realizatorilor de emisiuni radio, cu tema Monitorizarea emisiei radio. Practici. Experienţr. Concluzii. Training-ul a fost realizat în trei etape, pentru trei grupuri de angajaţi din departamentele: ştiri şi dezbateri TV; Radio Moldova Tineret; Serviciul programe Radio Moldova Actualităţi; Cultură şi Serviciu programe Radio Moldova Actualităţi; Dezbateri, Documentare, Coproducţie şi Investigaţii din cadrul TRM. Training-urile au avut loc între 22 mai şi 31 octombrie 2018.

Dorina Iurcu

trainer TRM

În calitate de trainer, Dorina Iurcu a realizat cursul de instruire LIVE-REPORTING. Un reporter redibil şi informat, destinat jurnaliştilor TV/online/radio, cu experienţă medie de scriere şi realizare a ştirilor. Participanţii au fost instruiţi despre particularităţile transmisiunii în direct, riscurile unei intervenţii LIVE, aparenţa fizică şi echipament. Jurnaliştii au deprins abilităţile de orientare pe teren şi obţinerea informaţiilor pe surse şi de anturaj. În cadrul cursului participanţii au exersat asupra conţinutului relatării. Training-ul are drept scop îmbunătăţirea capacităţilor participanţilor de a realiza reportaje LIVE, iar la finalizarea acestuia, ei vor pregăti şi structura un text conform normelor LIVE-Reporting, vor şti să adapteze un text informativ de la faţa locului şi vor putea reda evenimentele în desfăşurare.

Ina Dron

trainer TRM

În cadrul Centrului de Instruire Continuă, trainerul Ina Dron, a realizat cursul de instruire „Interacţionarea celor patru tipuri de personalitate. Esenţa compromisului”, destinat colegilor şi şefilor de diviziuni. Cursanţii au fost informaţi despre manifestarea celor patru tipuri de personalitate în cadrul unui grup social, în diverse cazuri şi împrejurări; despre arta compromisului, diferenţele dintre compromis şi indulgenţă, şi limita compromisului; despre managementul de echipă şi evaluarea comportamentului unui individ într-un mediu de echipă.

Ludmila Barbă

trainer TRM

În calitate de formator la Centrul de instruire continuă, Ludmila Barbă a organizat cursul Instituţiile europene şi sursele de informare pentru mass-media. Ghid de orientare teoretic şi practic, ce a avut drept grup ţintă regizori, redactori şi prezentatori de la radio şi TV. În cadrul cursului trainerul a folosit diverse metode de predare şi evaluare a participanţilor printre care: prelegeri, prezentări video şi audio, lucrul în grup şi individual. Cursul a avut scopul de a familiariza participanţii cu istoricul UE, de a cunoaşte legile şi mecanismele de funcţionare ale acesteia, analiza relaţiilor, acordurilor şi parteneriatelor UE

Cornelia Stefoglu

trainer TRM

În calitate de trainer la Centrul de instruire al TRM Cornelia Stefoglu susţine cursul de instruire „Comunicarea managerială în condiţii de schimbare organizaţională”. Cursul este destinat şefilor de subdiviziuni ale Companiei şi se axează pe specificul comunicării manageriale în contextul modificărilor organizaţionale. Pe durata zilelor de curs participanţii studiază riscurile şi efectele produse de schimbarea organizaţională, dezvoltând abilităţi de comunicare eficientă în echipă.

Ludmila Alexei

trainer TRM

În calitate de trainer al Centrului de instruire continuă, Ludmila Alexei desfăşoară trainingul „Reportajul radio – sursa de informare şi documentare” destinat jurnaliştilor. Informaţia prezentată în cadrul cursului se axează pe particularităţile relatărilor în direct şi înregistrărilor privind evenimentele relevante pentru public. Pe durata zilelor de training este analizată arhitectura reportajului, etapele de pregătire, sursele de informare şi discutat reportajul eşuat. Trainerul oferă îndrumări şi recomandări participanţilor în vederea realizării reportajelor de succes şi a sporirii credibilităţii acestora.

Svetlana Sîrbu

trainer TRM

În calitate de trainer al Centrului de instruire continuă al TRM Svetlana Sîrbu realizează cursul de instruire „Scenariul şi prezentarea în direct a emisiunilor socio-culturale şi speciale”, care este destinat jurnaliştilor, redactorilor-prezentatori radio începători şi cu nivel mediu de experienţă. Pe durata cursului sunt studiate următoarele capitole: elaborarea unui desfăşurător, scrierea scenariului, stilul de prezentare şi comunicare cu invitaţii emisiunii, dar şi cu ascultătorii. Sunt puse în discuţie procesul de elaborare al conceptului şi scenariului unei emisiuni, misiunea moderatorului şi modalităţile de depăşire a situaţiilor imprevizibile în emisie.