Ştiri

Sursa imaginii: pravda.com.ua

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Internaţional

26 Noi. 2022 / 16:34

Apărători din Mariupol, Cernobîl şi Insula Şerpilor se întorc acasă, după un nou schimb de prizonieri cu Rusia

Ucraina şi Federaţia Rusă au efectuat sâmbătă, 26 noiembrie, un nou schimb de prizonieri. Potrivit agenţiei de presă Ukrainskaia Pravda, Ucraina a reuşit să elibereze 12 persoane, între ele apărători din Mariupol, centrala nucleară de la Cernobîl sau Insula Şerpilor. Între timp, agenţia de presă apropiată Kremlinului, RIA Novosti, anunţă despre eliberarea a nouă soldaţi ruşi.

„Pe 26 noiembrie a avut loc un schimb de prizonieri. Ucraina a reuşit să elibereze 12 persoane. Printre aceştia se numără patru luptători ai Marinei, ai Gărzi Naţionale, grăniceri şi civili. Pleacă acasă războinicii care au apărat, în special, Mariupol, centrala nucleară de la Cernobîl şi Insula Şerpilor”, a anunţat şeful Biroului preşedintelui Ucrainei, Andrei Ermak, potrivit sursei citate.

Potrivit lui Ermak, 98 de ucraineni au fost eliberaţi în ultima săptămână.

Între timp, agenţia de presă apropiată regimului de la Kremlin, RIA Novosti, anunţă că nouă soldaţi ruşi, ajunşi în captivitate în Ucraina, se întorc acasă, în urma schimbului de prizonieri anunţat astăzi, 26 noiembrie.

„Ca urmare a procesului de negocieri, nouă militari ruşi care se aflau în pericol de moarte au fost returnaţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”, anunţă sursa, care citează un raport.

Potrivit RIA Novosti, tuturor celor eliberaţi li se acordă asistenţa medicală şi psihologică necesară, în instituţiile medicale ale Ministerului Apărării de la Moscova.

Conform departamentului militar al Federaţiei Ruse, citat de RIA Novosti, în această săptămână, 85 de prizonieri ruşi, care au luptat în Ucraina, s-au întors acasă în urma schimburilor de prizonieri.

Comentarii