Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

06 Oct. 2022 / 21:16

România ar putea intra în spaţiul Schengen până la sfârşitul anului (VIDEO)

România ar putea intra în spaţiul Schengen până la sfârşitul anului. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu există garanţii, dar România e poziţionată mult mai bine acum. Potrivit lui, Europa are nevoie de unitate, acest lucru a devenit clar odată cu invazia rusă în Ucraina şi se poate realiza doar prin aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen, relatează Moldova 1.

„După aceea, sigur vor fi încă discuţiile politice şi discuţia finală care nu se va purta în consiliu, ci în consiliul uniunii în formatul numit JAI, Justiţie şi Afaceri Interne, acolo se ia de fapt decizia, nu toate punctele sunt încă lămurite, dar cred că de data aceasta, avem şanse mai bune decât în altă conjunctură”, a menţionat liderul de la Cotroceni.

La Bucureşti, va veni o echipă de experţi din 15 state membre. Olanda care s-a opus în mai multe rânduri, nu şi-a desemnat un reprezentant în misiunea de evaluare. Decizia ar trebui luată în decembrie, când va avea loc reuniunea Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne.

 

 

Comentarii