Ştiri

Sursa imaginii: Profimedia

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Internaţional

25 Aug. 2022 / 21:40

SUA şi UE condamnă atacul rusesc din Ceaplîne după ce Moscova a confirmat că a lansat rachetele

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a condamnat joi în mod public atacul cu rachete ruseşti asupra gării din Ceaplîne. „Lovitura cu rachetă a Rusiei asupra unei gare pline de civili din Ucraina se potriveşte unui tipar de atrocităţi. Vom continua, împreună cu parteneri din întreaga lume, să fim alături de Ucraina”, a transmis Antony Blinken.

La rândul său, Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a condamnat atacul rusesc, descriindu-l drept „odios”. totodată, Borrell a promis că cei responsabili „vor fi traşi la răspundere”.

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, i-a cerut joi preşedintelui rus Vladimir Putin să oprească „atacul armat asupra Ucrainei”, solicitând de asemenea demilitarizarea centralei nucleare de la Zaporojie, bombardată de mai multe ori, potrivit AFP.

„Îi cer preşedintelui rus să pună capăt atacului armat asupra Ucrainei”, a declarat ea. „Centrala de la Zaporojie trebuie demilitarizată imediat”, a adăugat Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului.

În acelaşi timp, Vladimir Putin semnat joi, decretul pentru a creşte dimensiunea forţelor armate ale Rusiei de la 1,9 la 2,04 milioane de oameni, a anunţat agenţia rusă de presă RIA Novosti. Cifra, care include o creştere cu 137.000 a numărului de cadre militare la 1,15 milioane, intră în vigoare la 1 ianuarie.

 

Comentarii