Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Pozdirca Doina

Ştiri / Moldova 1 Promo

17 Noi. 2023 / 16:36

Regizorul Radu Poclitaru, invitat special la emisiunea Nova Ars

Sâmbătă, 18 noiembrie, Moldova 1 vă invită să urmăriţi o noua ediţie a emisiunii „Nova Ars” cu Valeria Barbas. În cadrul ediţiei, urmăriţi o discuţie pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău din care veţi afla ce însemnătate a avut teatrul pentru coregraful Radu Poclitaru atât sub aspect creativ, cât şi cel al familiei.

Radu Poclitaru regizor, Artist al Poporului din Republica Moldova, Om de Cultură Emerit al Ucrainei, este unul dintre renumiţii coregrafi moderni, originar din Chişinău şi stabilit la Kiev.

A crescut în culisele teatrului, părinţii coregrafului – sunt celebri artişti de balet care au stat la bazele primei trupe de balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

Coregraful a revenit în Moldova cu o premieră absolută – „Gala stelelor de balet” şi „Istorii în stil tango”, reunind stele ale baletului din Ucraina şi Europa pe aceeaşi scenă pe 24, 25 noiembrie, proiect susţinut de Ministerul Culturii a Republicii Moldova.

Compartimentul al doilea al programului prezintă „Istorii în stil Tango” - un excepţional spectacol de tango pe poante în montarea lui Arteom Shoshyn. Această împletire a tehnicilor baletului clasic şi cultura tangoului argentinian îl transformă într-un adevărat bestseller.

Interviul cu Radu Poclitaru poate fi urmărit sâmbătă, începând cu ora 18:00, la Moldova 1, sau online pe Moldova 1.md

Comentarii