Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Moldova 2 Promo

02 Mar. 2023 / 10:47

Finala Naţională Eurovision 2023: Votează piesa preferată, GRATUIT online!

În premieră, Compania „Teleradio Moldova” oferă telespectatorilor posibilitatea de a vota gratuit, online, concurentul care ne va reprezenta ţara la Eurovision Song Contest 2023. Punctajul va fi acordat concurenţilor în proporţie de 50% de către juriu şi în proporţie de 50% de către public. Pe 4 martie, fii cu ochii pe Moldova 1 şi urmăreşte Finala Naţională Eurovision 2023. Votează piesa preferată!

Votul online va fi disponibil după anunţul „start voting”. Pentru a putea vota, telespectatorii vor parcurge trei paşi:

1.     Vor accesa linkul sau vor scana codul QR afişat pe ecran şi se vor înregistra cu numărul de telefon mobil pe platforma de votare. Pe platformă se pot înregistra şi persoanele aflate în străinătate, dacă deţin un număr de telefon mobil înregistrat la operatorii din Republica Moldova;

2.     Telespectatorii vor primi un cod de confirmare prin SMS, la numărul de telefon înregistrat.

3.     După introducerea codului de confirmare pe platformă, telespectatorii vor putea alege piesa preferată din lista celor 10 concurenţi ai Finalei Naţionale.

De pe acelaşi număr de telefon se poate vota numai o dată, un singur concurent. Telespectatorii vor avea la dispoziţie 35 de minute pentru a-şi exprima opţiunea. Numărul voturilor exprimate de telespectatori va fi afişat, în timp real, pe ecran.

Sistemul de vot online şi gratuit este implementat cu titlu de noutate absolută în cadrul Preselecţiei Naţionale. Acesta are drept scop facilitarea unei participări largi a publicului în desemnarea câştigătorului Etapei Naţionale şi sporirea transparenţei întregului proces. 

Punctajul va fi acordat concurenţilor în proporţie de 50% de către juriu şi în proporţie de 50% de către public. Membrii juriului vor vota prin intermediul buletinelor de vot care vor cuprinde titlurile pieselor şi numele participanţilor. Aceştia vor acorda concurenţilor între 1 şi 12 puncte. Va fi desemnată câştigătoare piesa care va acumula cel mai mare punctaj.

Finala Naţională Eurovision 2023, în urma căreia va fi desemnată melodia care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest de la Liverpool, va avea loc sâmbătă, 4 martie, începând cu ora 19:00, şi va fi transmisă live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md şi www.moldova1.md, pagina de Facebook Eurovision Moldova şi pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova.

 


 

Comentarii