Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Lina Lungu

Ştiri / Moldova 2 Promo

22 Iul. 2022 / 10:10

Urmăriţi spectacolul de operă „Căsătoria Secretă”, astăzi, la Moldova 2

În această seară, la Moldova 2 va fi difuzată opera comică „Căsătoria Secretă”. Este vorba despre un spectacol savuros, care şi-a avut premiera mondială în 1792 şi este considerat până în prezent o capodoperă printre operele italiene din secolul al XVIII-lea.

Opera „Căsătorie secretă” de Domenico Cimarosa (1749-1801) se referă la perioada de vârf a operei bufe italiene. Premiera mondială a avut loc la 7 februarie 1792 la Teatrul Curţii Imperiale din Viena, în prezenţa împăratului austriac Leopold al II-lea - şi a avut un succes atât de uimitor, încât a devenit unica operă din istoria teatrului mondial care a fost interpretată la bis în întregime.

Opera sintetizează cele mai bune aspecte ale talentului compozitorului: liniile melodice sunt uşoare şi plastice, ritmurile sunt captivante şi temperamentale iar orchestraţia este perfectă.

Având tendinţa de a recrea caracterele vii şi umane ale personajelor, Cimarosa trece dincolo de limita tradiţională a operei bufe, anticipând capodoperele lui Mozart şi Rossini.

Subiectul operei redă nu doar dragostea ca sentiment care umple inimile tinerilor iubitori, dar şi dragostea pentru bani şi titluri nobile, iar situaţiile amuzante ale personajelor vor intriga şi captiva atenţia spectatorilor.   

Spectacolul de operă „Căsătoria Secretă” poate fi urmărită astăzi, de la ora 18:50 la Moldova 2 sau online, pe www.trm.md.

Comentarii