Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Ilie Pîrvan

Ştiri / Politic

15 Iul. 2021 / 11:31

Anatol Ţăranu: Majoritatea primarilor vor trece în tabăra PAS. Lilian Carp: Îndemnăm primarii să nu migreze de la un partid la altul

După alegerile parlamentare anticipate, majoritatea primarilor vor trece în tabăra Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a opinat analistului politic, Anatol Ţăranu în cadrul unei ediţii speciale de la Radio Moldova. Reprezentanţii PAS spun că au o altă abordare şi îndeamnă primarii să-şi ducă mandatele pe listele propriilor partide.

Potrivit analistului politic, în aceste condiţii, PAS îşi va suplimenta rândurile în zona autoadministrării locale în contextul alegerilor generale locale care sunt preconizate pentru anul 2023.

„Luând în considerare sistemul de finanţare a primăriilor, bănuiesc că majoritatea primarilor vor trece în tabăra învingătorilor, ceea ce dintotdeauna s-a produs. Şi din acest punct de vedere PAS foarte repede va creşte cu noi achiziţii în zona autoadministrării locale. Alegerile la nivel naţional întotdeauna au un efect chiar dacă acest efect nu este unul nemijlocit şi rectiliniu”, a specificat analistul politic.

În acelaşi context, vicepreşedintele PAS, Lilian Carp, a îndemnat primarii să nu migreze de la un partid la altul şi să-şi ducă mandatul până la capăt conform listei de partid în care au fost aleşi. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova.

„Noi nu dorim ca primarii să migreze în dependenţă de interese, de aceea abordarea noastră va fi alta. Noi ne dorim ca primarii să ne ajute ca împreună să facem o echipă. În primul rând, ei trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt pe lista partidelor din partea cărora au fost aleşi. Noi dorim ca primarii să aibă acces la anumite fonduri ca să-şi poată moderniza localităţile lor”, a menţionat vicepreşedintele PAS, Lilian Carp.

Abonează-te la TRM.MD pe Telegram pentru a afla rapid noutăţile: https://t.me/teleradiomoldova

 

 

Comentarii