Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vitalie Mindrescu

Ştiri / Advertorial

13 Dec. 2023 / 17:04

ADVERTORIAL// Salariu mare şi un loc de muncă aproape de casă. Ce-şi mai doresc candidaţii moldoveni — Lucru.md

Amplasarea convenabilă a biroului — un factor prioritar pentru moldoveni atunci când îşi caută un post de lucru. Asta indică rezultatele sondajului realizat de site-ul Lucru.md cu vizitatorii Târgului de Cariere din Chişinău.

Unul dintre principalele motive pentru care candidaţii îşi pierd interesul faţă de un anunţ de job — salariul nespecificat (84%). Pe locul doi se clasează programul de lucru incomod (61%). Pe lângă acestea, sondajul indică că o bună parte din candidaţi sunt descurajaţi de lipsa perspectivelor de dezvoltare profesională (56%) şi de amplasarea biroului departe de casă (55%).

Lucru.md a întrebat vizitatorii Târgului de Cariere şi despre salarii. Fiecare al treilea respondent, indiferent de domeniul de activitate, a declarat că ar dori să câştige 15 000 de lei pe lună. Aproximativ tot atâţia au răspuns că le-ar ajunge 20 000 de lei pe lună pentru o viaţă confortabilă.

De asemenea, s-a constatat că în ultimele trei luni doar 14% dintre respondenţi au primit o majorare de salariu. Alţi 30% au primit ultima majorare între 3 şi 12 luni în urmă. O majorare de salariu primită cu mai mult de un an în urmă a fost raportată de către 18% dintre respondenţi, iar cu mai mult de trei ani în urmă — de 21%.

Întrebaţi de echipa Lucru.md despre cum ar proceda dacă ar primi un refuz la cererea de majorare a salariului, mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi (53%) au răspuns că vor încerca să lucreze mai mult sau mai bine şi vor reveni la discuţia despre majorarea salarială într-un moment mai favorabil. În schimb, 42% au declarat că vor începe imediat căutarea unui nou post de lucru. Doar 5% au răspuns că nu vor întreprinde nimic şi nu vor mai aduce în discuţie acest subiect.

Lucru.md este primul site de joburi din Moldova care prezintă posturile vacante pe o hartă interactivă, facilitând astfel căutarea unui loc de muncă aproape de casă, într-un anumit sector al Chişinăului sau raion al Moldovei.

Acesta este un articol plătit

Comentarii