Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Muzical Promo

28 Mar. 2024 / 11:31

Concert dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România, în transmisiune la RMM

Radio Moldova Muzical, va transmite, de la Sala cu Orgă din capitală concertul extraordinar cu participarea Orchestrei Naţionale de Cameră, a pianistului Andrei Licăreţ /România/ şi a dirijorului Traian Ichim /Moldova-România/.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în program fiind incluse creaţii ale compozitorilor: Ludwig van Beethoven, George Enescu, Wolfgang Amadeus Mozart, Bela Bartok şi Valentin Doni.

 

Andrei Licareţ este unul dintre cei mai apreciaţi pianişti ai generaţiei sale, admirat pentru inteligenţa muzicală şi viziunea artistică.

Dirijorul Traian Ichim, absolvent al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, în cei 25 de ani de activitate a susţinut peste o mie de concerte simfonice şi spectacole de operă. În cadrul Galei Operelor Naţionale din România, în anul 2015, Traian Ichim a fost desemnat dirijorul anului. Obţine titlul de doctor în studiul artelor şi culturologie în 2017, iar din octombrie 2019 este lector universitar la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania” Braşov.


Ascultaţi concertul pe www.trm.md, la Radio Moldova Muzical, joi, 28 martie, începând cu ora 18:05.

Comentarii