Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Muzical Promo

12 Apr. 2024 / 13:23

Concertul pentru susţinerea şi promovarea tinerilor muzicieni, în direct la RMM

Radio Moldova Muzical, va transmite, în direct, de la Palatul Republicii concertul care va încununa cursul de master-class organizat de Fundaţia de caritate Arta Vie pentru susţinerea şi promovarea tinerilor muzicieni.

Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, dirijată de Mihail Agafiţa, vor evolua doi muzicieni cu o carieră internaţională, laureaţi ai numeroase concursuri - celebra violonistă Alexandra Conunova şi remarcabilul violoncelist Alexey Stadler.


Unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti ai generaţiei sale, câştigător al marelui Premiu TONALI de la Hamburg, Alexey Stadler cântă pe un violoncel de David Tecchler datând din 1715. Şi-a început studiile muzicale la Colegiul de Muzică „Rimsky-Korsakov” din Sankt Petersburg. A absolvit apoi Hochschule für Musik „Franz Liszt” din Weimar şi a predat acolo muzica de cameră. Recent a devenit profesor de violoncel la Hochschule für Musik und Theatre din Hamburg.

 

Concertul este organizat în parteneriat cu Fesivalul din Ucraina Kharkiv Music Fest.

În program: Uvertura „Egmontde Ludwig van Beethoven; Concert dublu pentru vioară, violoncel şi orchestră, op.102 de  Johannes Brahms; Simfonia a 5-a de P. I. Ceaikovski - o lucrare ce ridică probleme existenţiale, o simfonie, în care soarta omului este subiectul de bază. Finalul simfoniei, este unul solemn şi maiestuos, cu un caracter pozitiv şi optimist.

 

Ascultaţi concertul pe www.trm.md vineri, 12 aprilie, începând cu ora 18.05

Comentarii