Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Muzical Promo

09 Noi. 2023 / 09:57

Festivalul Internaţional J.S Bach, în transmisiune la RMM

De la Sala cu Orgă din Chişinău, Radio Moldova Muzical (RMM) va difuza, în direct concertele din cadrul ediţiei a XII-cea a Festivalului Internaţional J.S Bach, care va avea loc în perioada 9 – 16 noiembrie.

Sărbătoarea muzicii va fi deschisă de talentatul violonist 𝐒vetlin 𝐑oussev, este solistul concertului Bach & Schubert şi va deschide festivalul din acest an, alături de Orchestra Naţională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea.

 

Cariera carismaticului virutoz al viorii Svetlin Roussev şi-a luat avânt odată cu obţinerea, la un prestigios Concurs Internaţional din Japonia, a premiului pentru cea mai bună interpretare a concertelor lui Bach. Pentru publicul de la Chişinău va interpreta Concertul pentru vioară şi orchestră în Mi major, BWV 1042.
 

În program mai sunt incluse următoarele creaţii: Johann Sebastian Bach, Pagini alese din Clavirul bine temperat (versiune pentru orchestră); şi 2 opusuri ale compozitorului romantic austriac FRANZ SCHUBERT: Rondo pentru vioară şi orchestră în La major, D 438 şi Quartettsatz în do minor, D 703 (versiune pentru orchestră).

 

Ascultaţi concertul pe www.trm.md joi, 𝟗 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, începând cu ora 𝟏𝟖:𝟑𝟎.

 

Comentarii