Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Pozdirca Doina

Ştiri / Radio Moldova Promo

20 Mai 2023 / 09:00

Zuper Amicii. O nouă emisiune pentru copii, la Radio Moldova

Începând cu 20 mai, o nouă emisiune marca www.zuper.md va fi lansată la Radio Moldova. Copiii, împreună cu familiile lor, vor putea asculta „Zuper amicii” în fiecare sâmbătă, în intervalul 14:35-15:00, şi duminică, de la 10:05 la 10:30.

Zuper amicii este o emisiune educativ-distractivă pentru copiii de la 5 ani. Aceasta conţine o serie de rubrici precum:

-Impresii de profesii -petrecem o zi cu un pompier, poliţist, brutar, doctor şi aflăm cum e să practici aceste profesii. Descoperim meseriile şi profesiile, petrecând o zi alături de cei care le exercită. 

-Urechi ascuţite - ne  testăm acuitatea auditivă şi ghicim sunetele unor obiecte, fiinţe sau fenomene. 

- Puncte Puncte - continuăm o frază celebră dintr-o melodie, un  proverb sau o poezie, iar apoi o explicăm şi o plasăm în context.

-Călătorie prin corpul uman - aflăm lucruri interesante, incredibile şi ciudate despre organele noastre. 

Daria Capaţîna, managera zuper.md, a afirmat Eu şi echipa mea suntem des întrebaţi: „De ce mai facem materiale audio pentru copii?” Ei bine, trăind într-un ecosistem media care învăluie copiii în imagini colorate (stimuli vizuali), dorim să aducem un moment de „Ascultă! Imaginează-ţi! Distrează-te!”. Pe lângă beneficiile ascultării radioului, cum ar fi îmbunătăţirea simţului auzului, a percepţiei şi concentrării, vrem ca ascultătorii noştri să înţeleagă şi mai bine actualitatea. În acest sens, suntem primii care venim cu ştiri pentru copii, despre politică, economie, cultură, toate adaptate şi explicate pe înţelesul acestora.

Emisiunea este realizată de echipa zuper.md, din care fac parte, Maria Cojocaru, Stefanida Nimerencu şi Irina Vavulea. Colaboratorii şi protagoniştii fără de care nicio emisiune pentru copii nu ar fi posibilă sunt  copiii înşişi. În fiecare ediţie, putem asculta opiniile, întrebările şi ghiduşiile a cel puţin 10 copii. Prezentatorii emisiunii sunt Olivia Munteanu şi Alex Malai, care prezintă ştirile săptămânii.

Platforma Zuper.md este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani şi a fost lansată în anul 2021 cu suportul Proiectului Consiliului Europei „Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului din Republica Moldova”. În anul 2022, la postul TV Moldova 1, zuper.md a lansat emisiunea de tip magazin Zuper Show, care oferă copiilor conţinut informativ şi de divertisment. 
 

Comentarii