Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

14 Feb. 2020 / 16:19

Apeductul din raionul Făleşti va fi gata în cel mult şase luni

Apeductul din raionul Făleşti va fi gata în cel mult 6 luni şi ar urma să asigure cu apă potabilă circa 20 de mii de consumatori. Subiectul a fost abordat la o şedinţă prezidată de premierul Ion Chicu. El a menţionat că problema aprovizionării cu apă potabila a localităţilor ţării este una stringentă, de aceea Guvernul urmează să asigure în cât mai scurt timp transferul ultimelor 15 milioane de lei, necesare pentru finalizarea lucrărilor, relatează Mesager.

Construcţia apeductului din Făleşti durează din anul 1984, iar în prezent proiectul este finalizat în proporţie de 90%, fiind investite 112 milioane de lei. Mai sunt necesare lucrări de amenajare a terenului în vecinătatea staţiei de tratare a apei, de reabilitare a 2,5 km de drum şi de testare a echipamentelor şi pompelor, instalate acum câţiva ani.

„Noi în comun cu prim-ministrul vom depune tot efortul, pentru a aduce la bun sfârşit proiectul dat fiindcă între timp după 2000 în coace multe localităţi au probleme cu alimentaţia cu apă potabilă, fântânele practic rămân fără apă”, a menţionat preşedintele raionului Făleşti, Sergiu Fântână.

„O să stabilim împreună cu consiliul raional o viziune de dezvoltare a acestui apeduct astfel în cât toată populaţia să aibă acces la apă potabilă. Suntem cointeresaţi să fie cât mai mulţi utilizatori, tarifele vor fi mai mici respectiv şi serviciul va fi unul mai durabil”, a declarat secretarul de stat, Dorin Andros.

„Subiectul aprovizionării cu apă în Republica Moldova este prioritar, avem după cum am informat şi primari în cadrul reuniunii din 22 ianuarie, mai multe obiective şi proiecte, destinate aprovizionării cu apă, lansate unele cu mulţi ani în urmă, unele mai recent, care trebuie revigorate şi finalizate, aşa ca obiectivul nostru comun de aprovizionare cu apă a cetăţenilor să fie atins în cel mai eficient mod”, a menţionat prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Conectarea la apeduct va fi realizată în 3 etape. Primii care vor beneficia de apa potabilă vor fi locuitorii oraşului Făleşti şi ai patru sate din apropiere - Bocşa, Risipeni, Năvârneţ şi Albineţ.

 

Comentarii