Ştiri

Sursa imaginii: basilica.ru

Postat de: Alina Zlatov

Ştiri / Regional

25 Aug. 2022 / 20:40

Copiii refugiaţi ucraineni stabiliţi în Bălţi au primit tablete pentru noul an şcolar

100 de copii refugiaţi din Ucraina au primit în dar gadgeturi din partea Episcopiei de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei. Acestea sunt oferite copiilor cu scopul de a le uşura procesul de studii, în special pentru elevii care învaţă în regim online, relatează Radio Moldova.

Copiii refugiaţi din Ucraina stabiliţi în municipiul Bălţi au un motiv în plus de bucurie la început de an şcolar. Datorită gadgeturilor primite, elevii vor putea să-şi continuie procesul de studii online. Anastasia Kuznikova spune că a fost nevoită să se întoarcă la Odesa pentru a putea susţine examenele de clasa a IX-a.

„Aceste cadou pentru mine este foarte important, acum am absolvit clasa a 9- a şi trebui să depun actele la şcoala de arte. Lecţiile se vor desfăşura online şi am foarte mare nevoie să ţin legătura cu profesorii din Ucraina. Am să descarc aplicaţii pentru desen, o să cumpăr cele necesare şi voi desena pe ea”, a spus Anastasia.

Şi Daniile Cebanenko spune că va frecventa lecţiile online şi această tabletă îl va ajuta să aibă o conexiune mai bună cu profesorii şi colegii din Ucraina.

„Sunt plăcut surprins să primesc această tabletă, deoarece demult vroiam să am un astfel de dispozitiv pentru a fi mai comod să învăţ”, a spus Daniil.

Gadgeturile au costat aproape 20 de mii de euro, iar banii au fost adunaţi de la parohiile din România şi din alte ţări europene, a precizat Episcopul de Bălţi al Mitropoliei Basarabiei, Antonie.

„Acţiunea noastră de astăzi vine în sprijinul copiilor ucraineni, refugiaţi aici în oraş, în localităţile din jurul Bălţiului”, a spus Preasfinţitul Antonie.

Poporul român va continua să susţină refugiaţii din Republica Moldova, spune consulul României la Bălţi, Petrişor Dumitrescu.

„Am reuşit prin solidaritatea poporului român, pe care am demonstrat-o încă de la început, din 24 februarie. Am oferit o sută de tablete, achiziţionate prin eforturile românilor, stabiliţi în străinătate şi prin ajutorul necontenit al Bisericii Ortodoxe Române”, a spus Consulul Petrişor Dumitrescu.

Evenimentul a avut loc la Centrul Educaţional „Anastasis” din Bălţi, un centru destinat atât copiilor refugiaţi din Ucraina, dar şi copiilor din familiile social vulnerabile.

Comentarii