Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Social

06 Aug. 2022 / 14:42

Atenţie la căpuşe! Suntem în plin sezon al acestor insecte periculoase (VIDEO)

Atenţie la căpuşe! Specialiştii din domeniu ne avertizează că suntem în plin sezon al acestor insecte periculoase, iar consecinţele pot fi mult mai grave decât ne-am putea imagina, dacă nu reacţionăm la timp. Aproape 20 la sută dintre căpuşe sunt purtătoare de infecţii, iar prevenţia este cea mai bună soluţie, informează Moldova 1.


Majoritatatea celor intervievaţi spun că s-au confruntat cel puţin odată cu muşcătura de căpuşă însă au recţionat prompt.

„De câteva ori am fost înţepată de căpuşe şi am luat-o cu o aţă, Am învârtit-o contra acelor ceasornicului şi am scos-o. Este important să o depistăm la timp deoarece poate fi prea târziu”.

„Ne-am adresat la medic atunci când am depistat căpuşa deoarece singuri nu o putem extrage corect”.

„Muşcătura de căpuşă implică nişte riscuri . Trebuie să ne îmbrăcăm mai bine, Acesta ar fi un mod de protecţie dar şi verificarea hainelor”.

„Trebuie să ne adresăm la medic la timp. Ulterior această căpuşă trebuie examinată dacă este sau nu infectată”.

Medicii atenţionează că trebuie evitate remediile din popor pentru a extrage căpuşa, deoarece pot exista consecinţe deosebit de grave precum encefalita de căpuşă, boala Lyme sau febră butonoasă.

„Dacă nu se ia nici o măsură şi nu aplică tratamentul cuvenit sau tratamentul profilactiv de la primele trei zile de la înţepătură deja maladia poate disemina în sânge şi se formează. Febră, stări de mialagie, dureri musculare, dureri articulare. Şapte pacienţi din zece sunt infectaţi de căpuşa infectată”, spune dermato-cosmetologul Cezara Bolocan.

Anul trecut în Republica Moldova au fost înregistrate 168 de cazuri de infectări cu boala Lyme. Există mai multe specii de căpuşe şi nu toate muşcăturile sunt periculoase. Însă odată ce aţi fost înţepat, adresarea la medic este indispensabilă!

Comentarii