Ştiri

Sursa imaginii: Primăria Chişinău/Facebook

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

23 Noi. 2022 / 16:04

Situaţia în Chişinău, după deconectările masive de energie electrică

Primăria municipiului Chişinău informează că, în legătură cu pana de curent cauzată de deconectările de avarie, în capitală este temporar deconectat sistemul de semaforizare a arterelor de circulaţie.

De asemenea, din lipsa energiei electrice la reţelele de tensiune înaltă, staţionează temporar transportul public troleibuze.

Municipalitatea anunţă că echipele operatorului de iluminat public municipal şi ale Regiei electrice Chişinău vor restabili funcţionarea obiectivelor de semafoare şi vor reluarea circulaţiei transportului public troleibuze, pe măsura ce va fi remediată pana de curent.

Cetăţenii sunt îndemnaţi sa fie prudenţi şi să traverseze străzile în locurile amenajate.

De menţionat că în Republica Moldova au loc întreruperi masive de energie electrică în toată ţara, din cauza bombardamentelor infrastructurii energetice a Ucrainei. Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a spus că Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Cu o reacţie a venit şi preşedinta ţării, Maia Sandu. Şefa statului a declarat că „Rusia a lăsat Moldova fără curent”, menţionând că „oricât de greu ar fi acum, calea de viitor a Republicii Moldova trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Comentarii