Ştiri

Sursa imaginii: IPN

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Social

16 Noi. 2022 / 20:21

Transportatorii se plâng că autorităţile nu le permit să presteze servicii în zilele de duminică. Poliţia respinge acuzaţiile (VIDEO)

Mai mulţi transportatori au organizat o acţiune de protest, fiind nemulţumiţi de faptul că autorităţile îi împiedică să presteze servicii în zilele de duminică. În acelaşi timp, poliţia respinge acuzaţiile şi afirmă că verificările sunt efectuate реntru а exclude riscurile în traficul rutier, relatează Moldova 1.


Preşedintele Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, afirmă că şoferii care transportă pasageri în zilele de muncă sunt traşi pe dreapta de oamenii legii pentru încălcări neprevăzute de lege. Mai mult, de la începutul protestelor din capitală au fost ridicate peste 100 de plăcuţe cu numărul de înmatriculare. „De la noi în mod repetat, după o pauză de câţiva ani se cere ca noi să refuzăm prestarea unui serviciu public în dependenţă de un criteriul politic şi anume că solicitanţii care comandă aceste transport ar fi simpatizanţi unui partid politic. Suntem diferiţi cu opiniile noastre, noi ne facem munca noastră”.
 
Directorul unei companii de transport din nordul ţării şi susţine că există presiunii faţă de şoferi care prestează servicii în domeniu. „Sunt stopaţi, verificaţi. Noi facem transport de călători nu facem politică, asta trebuie să ştie poliţia”, a remarcat Viorel Cecan.
 
Contactat de Moldova 1, ofiţerul de presă al IGP, Mariana Beţivu, a respins acuzaţiile şi a precizat că oamenii legii efectuează periodic acţiuni de verificare a transportului în traficul rutier, реntru а exclude risсurile în trafic. În cadrul verificărilor sunt înregistrate о serie de abateri, de la schimb de motor şi modificări la caroserie рână la alte încălcări serioase, neadmise în circuitul rutier.

Comentarii