Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Social

29 Sep. 2021 / 17:26

Turcia a donat Republicii Moldova un nou lot de vaccin CoronaVac(VIDEO)

Turcia a donat Republicii Moldova un lot de 70 de mii de doze de vaccin anti-COVID CoronaVac. O parte din vaccinuri vor fi distribuite regiunii transnistrene, unde potrivit ultimelor date se înregistrează cel mai redus nivel de imunizare. În prezent, rata de vaccinare în Republica Moldova este de aproximativ 27 la sută, relatează Mesager.


Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a menţionat că această donaţie are o semnificaţie importantă, întrucât o bună parte dintre cei care vor să se vaccineze optează anume pentru acest ser. „Avem din partea unui număr impunător de populaţie, solicitarea anume pentru acest vaccin. Astfel am considerat că este foarte important că atunci când încercăm să convingem pe cineva să se vaccineze, să oferim prioritate doleanţelor cetăţenilor.”

Totodată, vaccinul va fi distribuit în localităţile din stânga Nistrului, în autonomia Găgăuză, dar şi în acele raioane unde au fost consumate deja loturile de vaccin CoronaVac. 

„Noi avem o colaborare foarte bună cu regiunea transnistreană în acest domeniu şi faptul că o parte a acestui lot este un semn foarte bun pentru noi toţi şi noi sperăm să avem această colaborare şi în viitor”, a menţionat vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski.

„Această donaţie este un semn de continuare a oferirii sprijinului nostru pentru Republica Moldova. Deasemenea cu această ocazie aş vrea să-mi exprim condoleanţe familiilor care şi-au pierdut apropiaţii în lupta cu pandemia” a declarat ambasadorul Turciei în Moldova, Halil Gurol Sokmensuer.

Anterior, de către Guvernul Turciei a fost oferit Republicii Moldova un alt lot umanitar, compus din echipamente de protecţie medicală. Astfel, valoarea totală a donaţiilor oferite de Ankara a ajuns la 4 milioane de lei. 

Comentarii