Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Telefilm News

14 Iun. 2022 / 13:35

Ecoul premierelor „Telefilm-Chişinău” (VIDEO)

O seară cu trei filme documentare de scurt metraj, realizate cu sprijinul studioului „Telefilm-Chişinău” a avut loc la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”. Este vorba despre filmele „Ograda casei mele”, „Dizarmonica” şi „Cerul fără stele”, realizate de trei tineri cineaşti. Mai multe despre acest eveniment aflaţi din emisiunea „Purtătorii de Cultură”, realizată de Diana Pidghirnii.Primul scurt metraj, „Ograda casei mele” de Ana Gurdiş reflectă istoria Victoriei Pruteanu, o femeie de 28 de ani, care locuieşte într-un sat mic din Moldova. Ea a fost victima violenţei domestice timp de mai mulţi ani, iar în urma unui incident nefericit, a luat o viaţă în autoapărare.

Cel de-al doilea film, „DizarmoNICA” de Jasmin Delev, este un documentar despre confruntarea atât cu lumea exterioară, cât şi cu cea lăuntrică pe care o duce adolescentul de astăzi, în lipsa sprijinului primar al familiei.

Iar în „Cerul fără stele” de Victor Popovici, autorul şi totodată protagonistul filmului reflectă povestea persoanelor cu probleme de vedere. Filmul se bazează pe povestea unui băiat de 12 ani, care îşi pierde treptat vederea şi îşi aminteşte ultima dată când a văzut stelele pe cer. 
 

Comentarii