Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Telefilm News

04 Noi. 2021 / 16:50

Filmul documentar „Googbye, Olegovici!”, regizat de Eugeniu Popovici, a fost premiat la Bratislava

Filmul „Goodbye, Olegovici!”, în regia lui Eugeniu Popovici, a obţinut premiul pentru cel mai bun documentar de lungmetraj la BIFA (Bratislava International Film Awards).

„Orice premiu este important, deoarece îţi arată unde eşti tu şi în plus este aprecierea muncii pe care ai depus-o împreună cu echipa. Asta-i pâinea regizorilor”, a menţionat regizorul Eugeniu Popovici. 

Pelicula prezintă istoria reală a unui tânăr din Şoldăneşti care a ajuns pentru prima dată în închisoare, fiind minor, pentru furt. A început să fure pe la vreo 10 ani. Prima dată a luat vreo doi lei din buzunarul învăţătoarei. 

După ce a fost eliberat, a revenit acasă, unde încep problemele cu părinţii. După o ceartă cruntă cu ei, Mihai dă o nouă spargere într-o casă. De data aceasta, sentinţa este cruntă – încă patru ani de închisoare. Acolo, tânărul încearcă să-şi pună capăt zilelor şi ajunge la psihiatrie.

Potrivit regizorului, filmul „Goodbye, Olegovici!” a trecut în semifinală la un festival de filme documentare la Baku, dar urmează să ajungă şi la alte concursuri internaţionale. 

Filmul documentar a fost realizat în cadrul Studioului „TeleFilm Chişinău”, cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău.  
 

Comentarii