Campanii

26 Aug. 2021 / 19:01

Trei decenii de independenţă cu Radio Moldova

„Trei decenii de Independenţă cu Radio Moldova” este pagina în care se împletesc gloria trecutului, evenimentele din prezent şi aspiraţiile de viitor. Aici vei găsi înregistrări din fonoteca Radioului Naţional, stocate de-a lungul timpului - evenimente care au devenit istorie, personalităţi emblematice, amintiri despre anii de renaştere naţională, muzica care a alimentat credinţa în propriile valori. 
Cu prilejul celor treizeci de ani de  Independenţă,  echipa Radio Moldova a difuzat diverse rubrici dedicate acestui eveniment, pe care le poţi urmări aici. Secvenţele au fost realizate în perioada iulie-august 2021.

Evenimente Speciale

Cântecele independenţei

Trei decenii de independenţă cu Radio Moldova

Cântecele independenţei

27 Aug. 2021 / 12:45

„Cântecele Independenţei” este o rubrică difuzată în luna august în emisiunea „Expres muzical”, realizată de echipa Radio Moldova Muzical. Aici vei găsi o selecţie a pieselor din perioada de renaştere naţională care i-a inspirat pe renumiţii compozitori şi poeţi ai ţării, înregistrări din fonoteca Radioului Naţional, interviuri cu interpreţii, amintiri şi informaţii curioase despre apariţia acestor cântece.

Republica Moldova - o istorie de trei decenii în treizeci de zile

Trei decenii de independenţă cu Radio Moldova

Republica Moldova - o istorie de trei decenii în treizeci de zile

27 Aug. 2021 / 12:39

„Republica Moldova - o istorie de trei decenii în treizeci de zile” este o rubrică difuzată în buletinele de ştiri de la Radio Moldova pe durata lunii august 2021. Aici poţi afla despre evenimentele ce au marcat parcursul celor treizeci de ani de la proclamarea Independenţei. Secvenţele audio conţin o scurtă descriere a fiecărui an din 1991 până în prezent, percepţii din prezent ale procesului de dezvoltare a ţării, interviuri cu personalităţi, reportaje din localităţile ţării. Rubrica a fost realizată de jurnaliştii Departamentului Actualităţi Radio.