Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Cultură

20 Sep. 2022 / 21:42

„Retrospectivă diplomatică” - noua carte lansată de profesorul universitar Aurelian Dănilă (VIDEO)

„Retrospectivă diplomatică" astfel şi-a numit noua carte profesorul universitar Aurelian Dănilă, membru al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte, diplomat şi remarcabil cercetător, care a reprezentat cu brio în lucrările sale artele frumoase din Republica Moldova. Evenimentul a avut la Academia de Ştiinţe a Moldovei, în format hibrid şi a fost transmis Live-Stream de către Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale.

„Am deschis trei Ambasade, e vorba de Bucuresti, România, Austria, Viena, Berlin, am depus scrisori de acreditare în Danemarca şi Suedia, adică am avut o activitate foarte bogată într-un timp relativ scurt. Lucrul acesta va servi pentru tinerii diplomati”, a remarcat Aurelian Dănilă.

 „Domnul profesor Aurelian Dănilă  a folosit şederea în calitate de diplomat în aceste ţări ca să scoată din  anonimat nume notorii, aşa precum Maria Cebotari. Astăzi activează la Academia de Ştiinţe şi este un Ambasador al culturii şi al ştiintei”, a precizat Ion Tighineanu, preşedinte AŞM.

Muzician la începuturi,  redactor-şef la Radioteleviziune, Aurelian Danilă a scris mai multe cărţi despre opera naţionala şi despre marile personalităţi ale teatrului nostru liric. Acum a abordat în premiera, subiectul diplomaţiei, prin prisma propriei experienţe

„A fost deschizător de drumuri. Am fost colegi în Ambasadă, am fost colegi la Minister, este un diplomat desăvârşit”, afirmă Mihai Popov, fost ministru de Externe.

„Important a fost să spun lumii că există o astfel de ţară pentru ca nimeni sau aproape nimeni nu cunoştea Republica Moldova”, susţine Aurelian Dănilă.

„El a mai avut şi alte cărţi şi toate reprezintă o comoară, iar aceasta, în special redă mai multe aspecte ale diplomaţiei noastre moldoveneşti”, declară Ion Căpăţînă, ambasador.

În prezent,  Aurelian Dănilă lucreaza la o noua carte despre despre marele compozitor român şi universal, George Enescu.

 

Comentarii